Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Μενδώνη για κλάματα

Όσοι παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη τύπου της κ. Μενδώνη, της κάθιδρης υπουργού Πολιτισμού, έχουμε να το λέμε: τέτοια παράσταση πολιτικού αμοραλισμού δεν είχαμε ξαναδεί.
Κάποια στιγμή μάλιστα άρχισα να τη λυπάμαι. Μου θύμισε αυτές τις παλιές ελληνικές ταινίες που κάποιοι στα δικαστήρια προτιμούν να δηλώσουν βλάκες από ένοχοι. «Με εξαπάτησε κύριε πρόεδρε» λένε στον παλιό, καλό, ελληνικό κινηματογράφο, «με εξαπάτησε ο Λιγνάδης χρησιμοποιώντας το μάξιμουμ της υποκριτικής του τέχνης» λέει και η κ. Μενδώνη.
«Δεν ήξερα τον Λιγνάδη» επαναλάμβανε συνεχώς, «δεν τον ήξερα», «ούτε ο πρωθυπουργός τον ήξερε» και ψάξτε να βρείτε, δεν υπάρχουν φωτογραφίες μας μαζί του.
Εντάξει, δεν γνωρίζατε κυρία Μενδώνη σύμφωνοι, αλλά τέλος πάντων ποιος τον διόρισε τον κ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο; Εγώ, αλλά είπαμε, δεν ήξερα! Μόνιμη επωδός. Διανθισμένο με κωμικοτραγικές υπουργικές ατάκες, τύπου, «μήπως όμως ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ;».
Εν τω μεταξύ, τι και αν η συνέντευξη τύπου ήταν για τον Λιγνάδη, ακούσαμε για τον τότε υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Χαϊκάλη, ακούσαμε για τη Βενεζουέλα, ακούσαμε για Παππά-Μιωνή, μόνο για τα βοσκοτόπια και τον Πετσίτη δεν είπε η υπουργός.
Μέχρι και τι έγραψε η Ελενα Ακρίτα για μία παράσταση του Λιγνάδη μας είπε! Μιλάμε για αληθινό πανικό.
Μία ερώτηση στη συνέντευξη τύπου πρέπει να διατυπώθηκε έως και 10 φορές, από διαφορετικούς δημοσιογράφους: για την πολιτική ευθύνη της κυρίας Μενδώνη που διόρισε τον Λιγνάδη στο Εθνικό. Την απάντηση της υπουργού τη... ξέρετε, δεν... ήξερε.
Εφτασε στο σημείο κάποιος από εμάς να τη ρωτήσει, απηυδισμένος πια, ποιο θα ήταν επιτέλους εκείνο το σκάνδαλο, αν δεν είναι ο βιασμός ανηλίκων, για το οποίο θα έφερε πολιτική ευθύνη η υπουργός;
Ηταν μία συνέντευξη αληθινή τραγωδία με μία υπουργό Πολιτισμού να νομίζει ότι οι στάλες είναι από βροχή ενώ έξω, αν δείτε, έχει λιακάδα...
Να σας πω ότι δεν χαίρομαι που η κ. Μενδώνη δεν παραιτείτα,ι αλλά παραμένει στη θέση της, θα είναι μεγαααααλο ψέμα. 
 
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: