Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Ρεκόρ για την πιο γρήγορη αναδίπλωση σε κυβερνητική ανακοίνωση

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις», βγήκε το υπουργείο Ανάπτυξης να μαζέψει τις ανακοινώσεις που είχαν προλάβει πουρνό πουρνό να κάνουν τα ηγετικά του στελέχη για το take away τα Σαββατοκύριακα, σκορπώντας πανικό.
Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, έσπευσαν να εξειδικεύσουν τα ήδη σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνοντας ότι το take away απαγορεύεται αυτό (6/7) και το επόμενο (13/14) Σαββατοκύριακο, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση κατά κύριο λόγο στους ιδιοκτήτες και υπαλλήλους χώρων καφεστίασης, οι οποίοι φυσικά δεν ήταν ενημερωμένοι γι' αυτό το μέτρο ανοίγοντας σήμερα τα καταστήματα. Παράλληλα, κινδύνευαν και πελάτες που επίσης δε γνώριζαν, να βρεθούν εν αγνοία τους παράνομοι. Και στις δύο περιπτώσεις, θα μπορούσαν να χρεωθούν με υπέρογκα πρόστιμα, σε μια περίοδο που η οικονομική ζωή του τόπου παραπαίει και χωρίς να φταίνε.
Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, καθώς λίγο αργότερα, ήρθε ανώνυμη ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να σώσει την κατάσταση, δίνοντας στη δημοσιότητα διευκρινιστική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία:
«Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.
Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: