Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Τα φαινόμενα απατούν... μέχρι νεωτέρας

Μία ανάσα από την κατάρτιση ενός ακόμη «ενιαίου ψηφοδελτίου» και εκλογή νέας διοίκησης, βρίσκεται ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας. Η κεντρική φωτογραφία, προφανώς αρχικά αποπροσανατολίζει όποιον την βλέπει και θα διαβάσει κάτι εντελώς διαφορετικό στην ανάρτηση, αλλά για να επιλεγεί, έχει κι αυτή την δική της «συναισθηματική» αξία...
Η «ανάσα» όμως αυτή, πρέπει να είναι όσο πιο «βαθιά» γίνεται και προϋποθέτει και αυτοπρόσωπες παρουσίες όπως συμβαίνει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες παγκοσμίως, με την υποχρεωτική παρουσία και δικαστικού αντιπροσώπου, που δυστυχώς, παρά τις πολύ πρώιμες και έγκαιρες ειδοποιήσεις, ανακοινώσεις και ενημερώσεις, δεν παρέστησαν για διάφορους λόγους σήμερα. Προϋποθέτει επίσης εκτός από την ενεργό συμμετοχή όλων των άμεσα εμπλεκομένων στις προκαταρκτικές διαδικασίες για την καλύτερη δυνατή κατάρτιση του νέου σχήματος και την λεπτομερή ενημέρωσή τους, με σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις σε κάθε ενδοιασμό και απορία τους. Προϋποθέτει τέλος και την ουσιαστική βοήθεια και στήριξη όλων των απερχόμενων μελών της προηγούμενης διοίκησης, που θεωρητικά, ηθικά και πρακτικά, πρέπει να αποτελεί ευθύνη και υποχρέωσή τους, ώστε να υπάρχει πάντα μια ομαλή μετάβαση και να μην παραδίδεται κατά τα κοινώς λεγόμενα διοικητικά, οικονομικά και λειτουργικά, «καμμένη γη» και «απόλυτο χάος» στους επόμενους ενδιαφερόμενους.
Εντούτοις, αφού υφίστανται οι έστω προφορικές αλλά ειλικρινείς υποσχέσεις, διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις αρκετών και ικανών αριθμητικά σε μεγάλο βαθμό για συμμετοχή στο νέο σχήμα, αυτό αρκεί να το δούμε λίγο πιο αισιόδοξα και πιο «ολιστικά» που λέει και μια ψυχή... Τα τακτικά μέλη της διοίκησης βάση του καταστατικού, πρέπει να είναι αριθμητικά εννέα (9), ενώ στο καταστατικό υπάρχει επίσης η πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη με τα σημερινά δεδομένα πέντε (5) αναπληρωματικών μελών, όπως επίσης και τριών τακτικών (3) και δύο (2) αναπληρωματικών της εξελεγκτικής επιτροπής, για τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης του συλλόγου κάθε ημερολογιακό έτος που λήγει, όλοι τους (διοίκηση και εξελεγκτική επιτροπή) με 3ετή θητεία. Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε μπορεί αυτή την στιγμή να υπάρχουν οκτώ (8) κυοφορούμενες διαθεσιμότητες-υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ., κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να ολοκληρωθεί με κάποιες τελευταίες επαφές μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο έστω και για το «τυπικό» μέρος, θα απαιτηθούν επικουρικά και μερικές άλλες διαθεσιμότητες-τυπικές παρουσίες (από 3 το λιγότερο, μέχρι 10 το ανώτερο), ώστε να μην υπάρξει κάποιο δικαστικό «κώλυμα» για την διεξαγωγή των επερχόμενων αρχαιρεσιών.
Το νέο μεταβατικό διοικητικό σχήμα εάν ευδοκιμήσει τελικά η προσπάθεια, θα αποτελείται στην συντριπτική του πλειοψηφία από αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά αυτό από μόνο του ίσως δεν λέει απολύτως τίποτα, αν δεν υπάρχει και πλήρης και και γιατί όχι καθολική στήριξη με όποιον τρόπο (φυσικά προεξέχοντος του οικονομικού με την ελάχιστη συμβολή), όχι μόνο όλων των μελών και φίλων του ποδοσφαιρικού συλλόγου, αλλά και ολόκληρου του χωριού σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθενός, σε μια όχι και τόσο εύκολη παγκόσμια και ελληνική χρονική συγκυρία, στον καλύτερο δυνατό βαθμό όμως που αυτό μπορεί και πρέπει να συμβεί, για να είναι αυτός υγιής και βιώσιμος και για αρκετά ακόμη χρόνια.
Κλείνοντας, επειδή αρχαιρεσίες δεν μπορούν να γίνουν «ερήμην» ακόμη και των άμεσων υποψηφίων και δυστυχώς ή ευτυχώς απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία και ταυτοποίηση από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, καλούνται όλοι οι διαθέσιμοι να είναι παρόντες με κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης, στην επαναληπτική και πιο «κανονική» από την σημερινή άκαρπη, Γ.Σ. της επόμενης Κυριακής 12/6, στην ώρα και τον χώρο που έχει ανακοινωθεί και φυσικά με μια προειδοποίηση απ' όλους, ώστε να κληθεί σίγουρα όπως ορίζει ο νέος νόμος και δικαστικός αντιπρόσωπος η παρουσία του οποίου κοστίζει στον σύλλογο με περσινές τιμές 170 €. Αν για κάποιον λόγο δεν είναι δυνατή και βολική η διεξαγωγή της Γ.Σ. την επόμενη Κυριακή, κρίνεται σκόπιμο να το γνωρίζουμε εκ των προτέρων κι όσο γίνεται νωρίτερα, προκειμένου αυτή να μετατεθεί, σε μια άλλη αλλά βολική και σίγουρη ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: