Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

ΕΠΟ: Το ηλεκτρονικό παράβολο και η διαδικασία

Νέα εποχή στην έκδοση ποδοσφαιρικών δελτίων καθώς η ΕΠΟ έχει ενεργοποιήσει την λειτουργία του Ηλεκτρονικού Παραβόλου, για την φετινή μεταγραφική περίοδο.
Ο μεγαλύτερος φόβος των ΕΠΣ αφορά στο οικονομικό σκέλος της νέας διαδικασίας, καθώς σε αντίθεση με τα όσα ίσχυαν μέχρι πέρσι, από φέτος το σύνολο των χρημάτων από την έκδοση των δελτίων εισπράττεται απευθείας από την Ομοσπονδία, η οποία θα αποδίδει σε μεταγενέστερο χρόνο το ποσοστό που αναλογεί στις Ενώσεις.
Ουδείς μπορεί να αισθάνεται σίγουρος πως η τελευταία θα αποδειχθεί συνεπής και θα επιστρέφει έγκαιρα τα παρακρατηθέντα.
Η νέα ιστοσελίδα
Μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://paravola.epo.gr/, οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά πρόσωπα, ερασιτεχνικά σωματεία, ΠΑΕ Super League1 και Super League2, Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων) μπορούν να επιλέξουν το παράβολο που απαιτείται για την οικονομική τους συναλλαγή και να εκδώσουν τον κωδικό πληρωμής (RF) για την ολοκλήρωση της συναλλαγής με την τράπεζά τους. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής το παράβολο θα στέλνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον συναλλασσόμενο.
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Για την διευκόλυνση των σωματείων, σας παραθέτουμε την διαδικασία στην οποία πρέπει να ακολουθήσουν για την πληρωμή του παραβόλου:

  1. Μπαίνετε στην πλατφόρμα https://paravola.epo.gr/
  2. Στα δεξιά της οθόνης σας θα εμφανιστεί η επιλογή του «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ», όπου θα πρέπει το κάθε σωματείο να δημιουργήσει έναν λογαριασμό.
  3. Πατώντας στη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ», συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμο του σωματείου ή του υπεύθυνου της ομάδας (με λατινικούς χαρακτήρες), το email του σωματείου και έναν κωδικό πρόσβασης και έπειτα επιλέγεται «ΕΓΓΡΑΦΗ», ώστε να μεταφερθείτε στην κεντρική σελίδα του λογαριασμού. Για μεταβολές ποδοσφαιριστών υπάρχει η επιλογή «ΠΑΡΑΒΟΛΑ». Εκεί θα εμφανιστούν όλα τα παράβολα που μπορείτε να αγοράσετε. Για τα ερασιτεχνικά σωματεία η επιλογή είναι «ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ».
  4. Πατώντας την κατηγορία παραβόλων που θέλετε, επιλέγετε αυτό που θέλετε και έχετε συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή (χρόνια διάρκειας ΔΑΙ). Έπειτα θα συμπληρώσετε δύο απαραίτητα στοιχεία, του ονοματεπωνύμου του ποδοσφαιριστή για τον οποίο θα πληρωθεί το παράβολο και της αρμόδιας ΕΠΣ (ΕΠΣ Πέλλας) και επιλέγετε «ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ».
  5. Μπορείτε να προσθέσετε πολλά παράβολα για πολλούς ποδοσφαιριστές στο καλάθι αγορών. Μόλις ολοκληρώσετε την προσθήκη των παραβόλων, κάνετε κλικ στην επιλογή «ΤΑΜΕΙΟ» για να εξοφλήσετε. Εκεί συμπληρώνετε στη φόρμα που σας εμφανίζεται τα στοιχεία χρέωσης του σωματείου και στη συνέχεια πατήστε «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ».

Με την αποστολή της παραγγελίας θα σας αποσταλεί μοναδικός ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής στο email που δηλώσατε. Αφού λάβετε τον ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής, θα πρέπει να πληρωθεί μέσω τράπεζας ηλεκτρονικά ή σε ATM (ή στο κατάστημα της τράπεζας με χρέωση όμως 2,80 ευρώ).
Στην συνέχεια, αφού πιστοποιηθεί η πληρωμή θα λάβετε την απόδειξη είσπραξης παράβολου, την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε στην ΕΠΣ Πέλλας ως δικαιολογητικό για τη διεκπεραίωση της μεταβολής ενός ποδοσφαιριστή.

Πηγή: patragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: