Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Παράσταση διαμαρτυρίας συμβασιούχων στην υπουργό Πολιτισμού

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Χίου στο υπουργείο Πολιτισμού στην Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψη της υπουργού στο κτίριο της Περιφέρειας.
Οι εργαζόμενοι της επέδωσαν κείμενο με τα αιτήματα τους ζητώντας μεταξύ άλλων μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, για όλες τις ειδικότητες.
Σημειώνουν πως «βιώνουμε καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια και την ανεργία, που εργαζόμαστε με ελαστικές σχέσεις εργασίας και είμαστε χωνευτήρι όλων των αντιδραστικών νομοσχεδίων, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση και διεκδικούμε την υλοποίηση των δίκαιων και χρόνιων αιτημάτων μας».
Η Υπουργός απάντησε στους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να τους μονιμοποιήσει επειδή το απαγορεύει η νομοθεσία και οι κατευθύνσεις της ΕΕ και ότι θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική των προσλήψεων έκτακτου προσωπικού σε όλα τα έργα πανελλαδικά.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε εκφράζοντας τη συμπαράστασή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Β. Αιγαίου, Γ. Αμπαζής.
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: