Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Σώστε τους ανθρώπους τώρα!

Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που συμβαίνει στον Εβρο. Και δεν το αντέχει ανθρώπου νους!
Εγκλωβισμένοι, εξουθενωμένοι, παρατημένοι, χωρίς νερό, τροφή, ρούχα, φάρμακα, στέγη τριάντα εννέα (39) πρόσφυγες σε μία νησίδα στη μέση του πουθενά. Δεν χωράει ανθρώπου νους αυτή την κτηνωδία… Ένα κοριτσάκι πέντε ετών πεθαίνει μόνο και αβοήθητο, η μάνα κρατάει αγκαλιά το άταφο το παιδί της και το τοποθετεί στα παγωμένα νερά του ποταμού για να διατηρηθεί (!) μέχρι να ταφεί. Την ίδια στιγμή ένα άλλο κοριτσάκι – η αδελφή της – κινδυνεύει πεθάνει.
Ξεγραμμένοι άνθρωποι στον πάνω και στον κάτω κόσμο;Και κανένας υπεύθυνος δεν κάνει τίποτα. ΚΑΝΕΙΣ. Ολοι παρατηρητές… Κυβερνητικοί και πολιτειακοί παράγοντες. Ολοι προκλητικά και κυνικά αδιάφοροι.
Αδιανόητη αθλιότητα. Τέλεια και ολοκληρωτική αποκτήνωση. Η αγριότητα στην πιο τερατώδη όψη της.
Εδώ υπάρχουν άνθρωποι και πρέπει να σωθούν τώρα! Ετούτη τη στιγμή! Καμία καθυστέρηση δεν είναι νοητή!
Να αφήσουν οι μεν και δε, ετούτοι και οι απέναντι, οι κυβερνήσεις Ελλάδας – Τουρκίας τις αθλιότητες και τις φρικτές υποκρισίες για την κυριότητα της νησίδας.
Είναι αδιανόητο ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης στις εκκλήσεις της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να απαντάει με απαράδεκτο κυνισμό ότι: «το περιστατικό συνέβη εκτός ελληνικής επικράτειας» (!)
Σοβαρά μιλάτε;

  1. Εχει μεγάλη σημασία η επικράτεια όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές; Και εν πάσει περιπτώσει, αν έχει σημασία τότε η ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν συνεννοείται με την τουρκική για να σωθούν οι άνθρωποι;
  2. Αλήθεια τώρα; «Παραχωρούν» ο ένας στον άλλον κομμάτι επικράτειας λέγοντας ο καθείς από τη μεριά του ότι δεν του ανήκει, μόνο και μόνο για να μην σωθούν οι άνθρωποι; Βέβαια, περίεργο δεν είναι. Το αντίθετο. Είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων αναφορικά με τους πρόσφυγες. Είναι το άθλιο επιγενόμενο των της ακόμα πιο άθλιας κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας. Οι άνθρωποι ως τσουβάλια που τα πετάει ο ένας στον άλλον. Αν πρόκειται να σωθούν πρόσφυγες τότε πετάνε κομμάτια επικράτειας αντί να τα διεκδικούν! Ανήκουστα πράγματα!
  3. Υπάρχει καθόλου σοβαρότητα; Ένα κοριτσάκι πεθαίνει, ένα άλλο χαροπαλεύει και ο υπουργός απαντάει «δεν είναι στην επικράτειά μας»;

Κατά τ’ άλλα… σιγά η πατρίδα κοιμάται και αδιαφορεί!
Οι ευθύνες είναι συνολικές, αλλά και ατομικές.
Δεν μπορεί κανείς υπουργός να μην αναλαμβάνει δράση τώρα για να σωθούν οι άνθρωποι!
Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μη δίνει ΤΩΡΑ την εντολή να μεταφερθούν οι άνθρωποι σε ασφαλές μέρος με τροφή, νερό, ρουχισμό και ιατρική φροντίδα.
Δεν μπορεί ο ανώτατος πολιτειακός παράγων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην παρεμβαίνει άμεσα και ΤΩΡΑ.
Πάψτε να παίζετε αυτό το άθλιο κρυφτούλι με τη κυριότητα της νησίδας και ΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΡΑ!
Οτιδήποτε άλλο ισοδυναμεί με κανονικό έγκλημα. Με έγκλημα που θα φέρει όλη την επισημότητα μιας κυβέρνησης που δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σώσει 39 ανθρώπινες ζωές.

Δήμητρα Μυρίλλα
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: