Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: "Η πολιτεία ψηλά" στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Πέλλας

17 & 18 Αυγούστου 2022

Ένας τόπος αναγέννησης, ένα μέρος συνδιαμόρφωσης, ένα καφέ παλιό, με σύγχρονη μουσική. Από θεατές, θαμώνες, από πρόσφυγες, κάτοικοι, αποχαιρετώντας τις μνήμες, κρατώντας τις προσωπικές αφηγήσεις ως κληρονομιά.
Η παράσταση διαπερνά τα ιστορικά μονοπάτια με εργαλεία θεατρικά, αλλά και με τα smartphones μας, τη σύγχρονη τεχνολογική ανάγκη μας, η οποία μπορεί να μας επιτρέψει τελικά να δημιουργήσουμε τη δική μας προσωπική αφήγηση, να φτιάξουμε με νέα μέσα τη δική μας θέση στον κόσμο.
Η ιστορία μπορεί να διαμορφωθεί, αν γνωρίζουμε την Ιστορία κι αν αισθανόμαστε μέρος της.
Ένα ψηφιδωτό ανθρώπινων μορφών σχηματίζει τις εικόνες του τότε και του τώρα, οι οποίες συμπλέκονται και από μέσα ξεπηδούν ο Παντελής, η Μόνικα, ο Αχμέτ, ο Κοσμάς, η Πέρλα. Στο μεταίχμιο του ονείρου και της ανάμνησης, οι αφηγήσεις των ανθρώπων αιωρούνται σαν καπνός, μιας φωτιάς που δεν φαίνεται πια, δημιουργώντας μια πολιτεία ψηλά.
Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19.00 (ώρα προσέλευσης 18.30)
Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.
Σημ. Οι θεατές και οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου Πέλλας, από τις 18.30, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην performance και στην εικαστική εγκατάσταση, που θα συνενώνει μέσω ποικίλων διαδρομών τον χώρο με την παράσταση και το κοινό.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70’
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Άννα Μαρία Ιακώβου
Σύμβουλος δραματουργίας-Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Θέμης Πάνου
Δραματολόγος-Συνεργάτις στη δραματουργία: Λένα Σιταρά
Εικαστική εγκατάσταση/σχεδιασμός χώρου: Γιώργος Γεροντίδης
Μουσική: Familie Lautari, Νίκος Μήτσης
Ενδυματολογία: Ελίζα Μοσχοπούλου
Παίζουν: Σοφία Αποστολίδου, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Νίκος Μήτσης, Περικλής Σταύρου, Κώστας Χατζηγεωργίου, Θέμης Πάνου (video), Γιώργος Γεροντίδης (εικαστικός)
Υπεύθυνος παραγωγής & βοηθός σκηνοθέτιδας: Αλέξανδρος Καλτζίδης
Οπτική ταυτότητα-γραφιστικά: Άνια Βουλούδη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Χρύσα Γούτου
Τον σχεδιασμό του engineering ανέλαβε ο Δημήτρης Δόντσιος.
Η έρευνα για το αρχειακό υλικό και τις προφορικές μαρτυρίες πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Ευκαρπίας «ΟΥΣΑΚ».
ΑΜΚΕ: Dulcinea 

Δεν υπάρχουν σχόλια: