Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

ΕΠΟ στο AFP: «Δεν υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε θέση μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) για το εάν υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξελέγη με το 91% των ψήφων. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Είναι αδιανόητo ως ιδέα ή ως άποψη αυτό που λέγεται για πλειοψηφική 'μαφία'. Δεν γνωρίζουμε καμία διαφθορά και δεν υπάρχει διαφθορά, με εξαίρεση ορισμένους αγώνες της δεύτερης κατηγορίας, ένα φαινόμενο που έχει εξαφανιστεί εντελώς αυτή τη σεζόν», τόνισε στην τοποθέτησή της η ΕΠΟ.
Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος είχε δηλώσει: «Πολλές ομάδες παλεύουν να επηρεάσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο» και «αν δεν αλλάξουμε το σύστημα με το οποίο εκλέγεται το διοικητικό όργανο της Ομοσπονδίας, θα είμαστε ευάλωτοι σε πιέσεις, σε διαφθορά, σε απειλές».
Το AFP αναφέρει επίσης ότι «σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές έρευνα της Interpol για στημένους αγώνες βρίσκεται σε εξέλιξη», ενώ ο Γιάννης Μπράχος, γενικός διευθυντής του ΠΣΑΠΠ, ανέφερε: «Είμαστε σε μια χώρα όπου ο καθένας μπορεί να γίνει πρόεδρος, όπου δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχου στη διοίκηση ενός συλλόγου. Η φτώχεια και το status quo ταιριάζουν σε αυτούς που διευθύνουν το ποδόσφαιρο, τους δίνει μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασης».

Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: