Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Aπόφαση μετά από ψηφοφορία: Οι φαρμακοποιοί θα διαθέτουν δωρεάν self test όλο το καλοκαίρι υπό προϋποθέσεις

Tη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των self test από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) αποφάσισε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ύστερα από ψηφοφορία με ψήφους 11 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό.
Tη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των Self Tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) αποφάσισε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με ψήφους 11 υπερ, 3 κατά και 1 λευκό.
«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και η κοινωνική μας ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. Ως φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον κορονοϊό», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς.
Self tests: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στη διάθεσή τους από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο
Ωστόσο αναμένονται οι αποφάσεις του κάθε φαρμακευτικού συλλόγου ξεχωριστά.
Τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) αποφάσισε κατά πλειοψηφία ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
Ωστόσο, θέτει ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία, δηλαδή 4 τον Ιούλιου και 4 τον Αύγουστο.
«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και η κοινωνική μας ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. Ως φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον κορωνοϊό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένονται και οι αποφάσεις και οι προτάσεις του κάθε φαρμακευτικού συλλόγου ξεχωριστά σχετικά με το αν θέλει και πώς να συνεχίσει τη δωρεάν διάθεση των self test στα φαρμακεία της κάθε περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Αχαΐας αρνούνται να συνεχίσουν τη δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης. 
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: