Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Εξώδικα Παρασκευόπουλου στους συκοφάντες - Πανικός στην «Ομάδα Αλήθειας» μετά τα εξώδικα

Με εξώδικα απαντά ο Νίκος Παρασκευόπουλος στη διασπορά ψευδών που θέλουν ο βιαστής των Πετραλώνων να αποφυλακίστηκε με τον δικό του νόμο. Ο πρώην υπουργός δεν διστάζει να μιλήσει για «ωμή προπαγάνδα», τονίζοντας ότι «τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να συκοφαντούν και να λερώνουν τη δημοκρατία, εκμεταλλευόμενα τον πόνο και την ανησυχία για τα θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων στα Γλυκά Νερά και στα Πετράλωνα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2020, με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ, αφού εξέτισε τέσσερα (4) έτη, πέντε (5) μήνες και ένδεκα (11) ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες («μεροκάματα»).
Φυλακίσθηκε τον Αύγουστο του 2015 για βιασμό καθώς του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δώδεκα (12) ετών.
Η αποφυλάκισή του δεν έγινε με τον νόμο Παρασκευόπουλου αλλά με τις κοινές διατάξεις του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση.
Στην περίπτωσή του απαιτούνταν τα 3/5 της ποινής (μικτά, δηλ. με μεροκάματα) και τουλάχιστον το 1/3 (πραγματικά, δηλ. να μείνει στη φυλακή). Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν ακριβώς έτσι από το έτος 1996 (δηλ. από το ν. 2408/1996).
Αξίζει να σημειωθεί πως με το νέο Ποινικό Κώδικα (2019) απαιτεί μεγαλύτερο μέρος πραγματικής έκτισης της ποινής, δηλ. τα 2/5 (αντί για το 1/3 του προϊσχύσαντος ΠΚ), γι’ αυτό και δεν εφαρμόστηκε σ’ αυτή την περίπτωση αφού είναι αυστηρότερος.
«Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις συκοφαντίες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.»
Την αποπομπή του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., για «τις συκοφαντίες του» όσον αφορά τον «βιαστή στα Πετράλωνα», ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει: «Η Ν.Δ. για να διαχειριστεί το νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με τον βιαστή στα Πετράλωνα που έχασε μέσα από τα χέρια της, διακινούσε πως είχε αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου. Τελικά, ούτε με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχε αποφυλακιστεί, ούτε με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά με τις ευνοϊκότερες διατάξεις του παλιού Ποινικού Κώδικα για την έκτιση ποινών και την υφ' όρων απόλυση».
Κλείνοντας ο Ν. Ηλιόπουλος ρωτάει: «Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις συκοφαντίες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ ή θα τον αποπέμψει;».
Πανικός στην «Ομάδα Αλήθειας» μετά τα εξώδικα Παρασκευόπουλος
Η Ομάδα Αλήθειας κατέβασε την συκοφαντική ανάρτηση χωρίς ωστόσο να βρει το σθένος να ζητήσει μία συγγνώμη από τον Νίκο Παρασκευόπουλο.
Με εξώδικα απαντά ο Νίκος Παρασκευόπουλος στους ακροδεξιούς καλοθελητές και τα στελέχη της ΝΔ, που επιχείρησαν να ρίξουν την ευθύνη στο νόμο του για τον βιασμό στα Πετράλωνα, ισχυριζόμενοι ότι ένας από τους δράστες είχε αποφυλακιστεί βάσει αυτού το 2020.
Η προειδοποίηση του Νίκου Παρασκευόπουλου ανάγκασε ήδη την Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ, τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος στο διαδίκτυο, να κατεβάσει άρον άρον συκοφαντική ανάρτηση. Πλέον αν κάποιος προσπαθήσει να διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα, βλέπει μήνυμα «Page not found». Ανάλογη τύχη είχε και το σχετικό μήνυμα στο Twitter το οποίο αναφέρει «This Tweet is unavailable».
Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Αλήθειας δημοσίευσε τη Δευτέρα ένα κείμενο με τίτλο «Βιασμός στα Πετράλωνα: Με το νόμο Παρασκευόπουλου είχε βγει ο 35χρονος». Στο συκοφαντικό και ψευδές δημοσίευμα αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «ο 35χρονος δράστης του βιασμού της 50χρονης καθαρίστρια στα Πετράλωνα είχε καταδικαστεί για βιασμό, αλλά αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου».
«Η κυβερνητική ανικανότητα φέρνει αθλιότητα»
Ακολουθεί η κοινή δήλωση των τομεαρχών Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρ. Σπίρτζη και Δικαιοσύνης, Θεόφιλου Ξανθόπουλου:
Η ανικανότητα της Κυβέρνησης να συλλάβει το βιαστή των Πετραλώνων την εξώθησε στη διάπραξη μιας ακόμα αθλιότητας: να προσπαθήσει να χρεώσει την αποφυλάκιση του δράστη στο νόμο Παρασκευόπουλου. Το ψεύδος απεδείχθη πάραυτα, η συκοφαντία είναι ολοφάνερη! Στα ερωτήματα, σε πόσες ώρες από την στιγμή που ειδοποιήθηκε ανταποκρίθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και σε πόσες ώρες ο αρμόδιος εισαγγελέας, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.
Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της Κυβέρνησης να συνδέσει το έγκλημα των Γλυκών Νερών με αλλοδαπούς δράστες που αποφυλακίστηκαν με τον ίδιο νόμο. Μάλιστα και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, ομολογώντας την αποτυχία του, αναζήτησε σωσίβιο στον ίδιο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και επιδίωξε να αποσείσει τις ευθύνες του για το καθημερινό πιστολίδι και τις δολοφονίες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά κανείς από τους δράστες των ως άνω εγκλημάτων δεν είχε αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου.
Όλοι αντιλαμβάνονται πια το κυβερνητικό παιγνίδι λασπολογίας και ανευθυνότητας. Η ΝΔ δεν θα αποδράσει από τις ευθύνες της συκοφαντώντας.
Η σκληρή πραγματικότητα της ανασφάλειας του πολίτη είναι εδώ και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα ΠΕΤΣΩμενο επικοινωνιακό παραβάν!
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: