Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Πώς τα 150 ευρώ του Μητσοτάκη... πάνε στα ταμεία της Αegean

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 24 ώρες από την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τις προπληρωμένες κάρτες σαν δώρο εμβολιασμού στους νέους 18 – 25 ετών με την παρότρυνση “να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο…” και η αεροπορική εταιρεία Aegean με την σειρά της βγήκε για να «τσιμπήσει» πελατάκια!
Βλέπετε τα 150 ευρώ που η… γαλαντόμα κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει στους νέους για ταξίδια που στερήθηκαν στην καραντίνα προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο για την Aegean αποτελούν ζεστό χρήμα. Και μάλιστα κρατικό!
Η Aegean σαν έτοιμη από καιρό έσπευσε να αξιοποιήσει την… έμμεση κρατική επιδότηση. Τι έπραξε; Εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Για νέους 18 έως 25 ετών που θα έχουν εμβολιασθεί και αποκτήσει Freedom Pass έως τις 31/8/2021, η AEGEAN για κάθε ένα ευρώ που χρησιμοποιείται για την αγορά εισιτηρίου προσθέτει ένα ευρώ ακόμη, διπλασιάζοντας την αξία του. Η παροχή ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 01/09/2021 έως και 30/06/2022»…
«Κουβαρντού» η Aegean! Μόνο που με μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά, διαπιστώνει κανείς ότι η «προσφορά» της Aegean αφορά την περίοδο μετά το φετινό καλοκαίρι και ουσιαστικά μέχρι τις αρχές του επόμενου. Δηλαδή σε μια περίοδο που στην αεροπορική πιάτσα δεν θεωρείται εμπορική και οι εταιρείες με κάθε είδους προσφορές αναζητούν πελάτες.
Η Aegean λοιπόν αξιοποίησε την πρωθυπουργική εξαγγελία και πίσω από αυτή είδε μια «ευκαιρία» για να γεμίζουν τα ταμεία της και να αυξηθούν τα κέρδη της και μάλιστα με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μια «νεκρή» περίοδο για τις μετακινήσεις! 150 ευρώ το κεφάλι δεν είναι και λίγα χρήματα!
Τα αφεντικά της Aegean εξάλλου έχουν πλούσια εμπειρία στην… «αξιοποίηση» των κρατικών επιδοτήσεων. Ο… «εθνικός αερομεταφορέας» όπως προκλητικά τον αποκαλούν οι κυβερνώντες δίνοντας τον τίτλο του «εθνικού» σε μια ιδιωτική εταιρεία μετόχων επιδοτήθηκε και πριν λίγους από το κράτος (δηλαδή από τους φορολογούμενους πολίτες) με 120 εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει την μείωση των εσόδων της εξαιτίας της πανδημίας. Πήρε τον πακτωλό των χρημάτων παρότι από το 2005 μέχρι και το 2019 τα κέρδη της έφτασαν τα 522,9 εκ. ευρώ!
Η κυβέρνηση των «αρίστων» που «μοιράζει» 150 ευρώ στους νέους ηλικίας 18 – 25 καλλιεργώντας τακτικές εκφυλισμού, φροντίζει έμμεσα να δημιουργεί νέους «πελάτες» για την Aegean. Την αεροπορική εταιρεία που στην Ελλάδα έχοντας ουσιαστικά μετατραπεί σε μονοπώλιο έχει αναγάγει τα κρατικά ταμεία σε ένα από τους βασικούς «αιμοδότες» των κερδών της…
Φαίνεται τελικά ότι το 150αρι του Μητσοτάκη – για τους εμπνευστές του, πολιτικούς υπηρέτες τους καπιταλιστικού συστήματος – έπιασε ήδη… τόπο, αφού μπορεί να καταλήξει στις τσέπες των μετόχων της Aegean…
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: