Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

To «έγκλημα» της Ingeborg Beugel στην Ύδρα

Επιτέλους η ελληνική αστυνομία αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά απέναντι στο καθημερινό έγκλημα και συνέλαβε την Ολλανδή δημοσιογράφο, Ingeborg Beugel στο σπίτι της στην Ύδρα.
Η αδίστακτη αυτή κακοποιός έκανε μια αποτρόπαια πράξη. Φιλοξένησε έναν 23 χρόνο πρόσφυγα σπίτι της και του φέρθηκε -αν είναι ποτέ δυνατόν- ως άνθρωπος απέναντι σε άνθρωπο.
Δέχτηκε μάλιστα να του καλύψει τα δικαστικά έξοδα για την προσφυγή μετά την απόρριψη της αίτησης ασύλου του.
Η Ingeborg Beugel κινδυνεύει με ένα χρόνο φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο για το αδίκημα της «διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας». Η σύλληψη έγινε μετά τις διαμαρτυρίες ντόπιων κατοίκων της Ύδρας για την ύπαρξη «λαθρομετανάστη» στο νησί τους.
Ποια είσαι εσύ κυρία μου που θα χαλάσεις την χρόνια ελληνική παράδοση φιλοξενίας απέναντι στον ξένο; Τσάμπα το ελληνικό κράτος προσπαθεί να μας πείσει τόσο καιρό ότι οι μετανάστ(ρι)ες, είναι παράνομοι λαθροεισβολείς και οι ζωές τους dont matter;
Βέβαια, εδώ υπάρχει μια αντίφαση στο ρατσιστικό αφήγημα. Γιατί όταν μας λέτε πάρτε τους σπίτι σας τι εννοείτε; Ορίστε η Beugel τους πήρε.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και η ισότιμη μεταχείριση είναι κάτι ασυγχώρητο από την ελληνική πολιτεία που όταν δεν πνιγεί πρόσφυγες, τους βασανίζει στα αστυνομικά τμήματα ή τους κλειδώνει στα camp της εξαθλίωσης.
 
Ιάσονας Αποστολόπουλος
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: