Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Με προεκλογική «κάρτα»-φιλοδώρημα επιχειρούν να «εξαγοράσουν» τους νέους

Προνόμια ή αλλιώς «διευκολύνσεις» για τους εμβολιασμένους θεσπίζει η κυβέρνηση, αφού παραδέχεται πλέον το πρόβλημα του αργού ρυθμού του προγράμματος, και επιλέγει να «επιβραβεύσει» την νεολαία που προηγούμενους μήνες παρουσίασε ως «ανεύθυνη».
Από το Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία «κάρτας ελευθερίας» για νέους από 18 ετών - 25 ετών, που θα έχουν κάνει εμβόλιο, ώστε να κινητοποιήσει τους ανεμβολίαστους.
Πρόκειται για προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ, η οποία θα καλύπτει είσοδο σε χώρους πολιτισμού, έξοδα για ξενοδοχεία και ταξίδια και θα εξαντλείται σταδιακά βάσει της χρήσης της, μέσω εφαρμογής κινητού ή ειδικής βεβαίωσης.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως αποτελεί ένα δώρο ευγνωμοσύνης προς 940.000 νέους, «ιδίως μπροστά στο καλοκαίρι που έρχεται. Ένα ευχαριστώ για την υπομονή τους και ένα κίνητρο γιατί όσο αυτοί θα θωρακίζονται τόσο η μετάδοση του ιού θα περιορίζεται».
Και κάλεσε τα κορίτσια και τα αγόρια να «τσιμπήσουν» την ευκαιρία και να «τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο» να διασκεδάσουν προστατευμένοι αλλά και να συνδράμουν στην προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας.
 
Όπως ανέφερε, με αυτόν τον τρόπο ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο την ώρα που «η σταδιακή άρση των μέτρων συγχρονίζεται με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία στοχεύει τους ανεμβολίαστους αλλά απειλεί όλους μας. Μπορεί να πιστεύουν ότι δεν αρρωστήσουν σοβαρά ή καθόλου, είναι αυτή που μπορεί να βάλουν φρένο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η πρωτοβουλία προσφέρει πρόσθετους πόρους σε κλάδους που επίσης χρειάζονται στήριξη, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός και οι μεταφορές, στο πλαίσιο του σχεδίου μετάβασης στην μετά-Covid-19.
Έρχονται ανακοινώσεις και για τους κλειστούς χώρους
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμένοι «σύντομα θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους, όπου η χωρητικότητα γι' αυτούς θα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά».
Νέες ανακοινώσεις σχετικά με τους εσωτερικούς χώρους θα γίνουν τις επόμενες μέρες με την ευθύνη για τους ελέγχους να αναμένεται να μετατεθεί στους επιχειρηματίες, οι οποίοι όμως διαφωνούν και αντιδρούν.
Τις παραπάνω ανακοινώσεις του πρωθυπουργού εξειδίκευσαν οι Χάρης Θεοχάρης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Λίνα Μενδώνη, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.
Πώς θα λειτουργεί το «ψηφιακό πορτοφόλι»
Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, η χρεωστική ψηφιακή κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003, που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν.
Όπως τόνισε, θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπόριου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι κ.ά.
Επίσης, θα αποκτάται μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και ο ενδιαφερόμενος, μία ημέρα μετά την αίτησή του, θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες είτε μέσω sms είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.
«Η ανοσία των νέων εξασφαλίζει και την ανοσία των μεγαλύτερων ηλικιών, των γονιών του» επεσήμανε η υπουργός Πολιτισμού για να προσθέσει πως «η κυβέρνηση με την απόφασή της κάνει σαφές ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη δυνατότητα που παρέχει την επιστροφή στην κανονικότητα» αλλά και αν ισχυριστεί ότι οι νέοι ηλικίας 18 έως 25 «είναι φυσικό ότι πιέστηκαν περισσότερο από τα μέτρα για την πανδημία».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: