Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Οι παίκτες της εθνικής Χιλής κάλυψαν το λογότυπο της Nike

Σε διαμάχη με την πολυεθνική εταιρεία Nike βρίσκεται η εθνική ομάδα της Χιλής. Συνέπεια αυτού, ήταν ότι οι παίκτες της ομάδας –που συμμετέχει στο Copa America–, κάλυψαν το λογότυπο της Nike (που αποτελεί τον επίσημο χορηγό της Χιλής) με τη σημαία της χώρας, στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσαν χθες, ενάντια στη Βολιβία.
Παράλληλα, οι προπονητές και το προσωπικό της Χιλής κάλυψαν το λογότυπο της Nike, στις μπλούζες και τα παντελόνια τους, με ταινία.
Αιτία είναι η μονομερής καταγγελία από την πολυεθνική, της σύμβασης χορηγίας που είχε με τη ομοσπονδία της Χιλής: μια συμφωνία που φέρνει ετησίως 7 εκατ. δολάρια στα ταμεία της ομάδας της Νότιας Αμερικής και είχε ισχύ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Nike «έσπασε» τη συμφωνία, ισχυριζόμενη ότι η Χιλή δεν είχε φτάσει στον ελάχιστο αριθμό παιχνιδιών που συμφωνήθηκαν ανά σεζόν. Από την πλευρά της, η ομοσπονδία της Χιλής υποστηρίζει ότι αιτία ήταν η αναβολή αγώνων λόγω της πανδημίας Covid-19.
Σε κάθε περίπτωση, για το υπόλοιπο του τουρνουά η εθνική ομάδα της Χιλής θα αγωνιστεί χωρίς ορατό χορηγό στην εμφάνισή της.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: