Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-ΝΕ Πέλλας: Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη μας γέμισαν ψἐματα. Απαξιώνουν όλο και περισσότερο την Πέλλα

Ενώ η κοινωνία μας παραμένει συγκλονισμένη από την γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά, κάθε περιοχή της Αττικής βιώνει πια την εγκληματικότητα κάθε μέρα. Μόνο σήμερα είχαμε τρεις επιθέσεις βιασμών, παρά τις εκατοντάδες νέες προσλήψεις αστυνομικών και το «καθάρισμα» των Εξαρχείων.
Τα άριστα στελέχη της ΝΔ αδύναμα να σχολιάσουν τις δολοφονίες μέρα μεσημέρι στη μέση πολυσύχναστων δρόμων και τις ληστείες, επιδίδονταν τόσες ημέρες σε μια χυδαία προπαγάνδα κατά του νόμου Παρασκευόπουλου. Ενός νόμου που μεταξύ άλλων έχει πάψει να είναι σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2017 και όμως έχει γίνει εργαλείο αισχρής παραπληροφόρησης.
Τα εξώδικα του πρώην υπουργού σε όσους καλοθελητές ακροδεξιούς και στελέχη της ΝΔ ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι δράστες ήταν αποφυλακισμένοι με τον συγκεκριμένο νόμο, ευτυχώς σταμάτησαν την διαρροή του ψεύδους. Ξεχνάνε βέβαια να μας επισημάνουν τα ίδια στελέχη, ότι με το νέο νόμο συνεπιμέλειας που ψήφισαν, ακόμη κι αν ο ένας γονιός είναι δολοφόνος, το 12μηνο παιδί της άτυχης Καρολάιν μπορεί να μεγαλώσει με τον πατέρα του….που σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο δεν είναι απαραίτητα κακός.
Τα χειρότερα τώρα έρχονται για την Πέλλα με την νέα απόφαση «ανάπτυξης» της κυβέρνησης. Μετά την απένταξη από την κρατική χρηματοδότηση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας που απλά παραμένει δρόμος καρμανιόλα, την απαξίωση μιας ώριμης μελέτης για την διάνοιξη πύλης εξόδου στα σύνορα του νομού με την Βόρεια Μακεδονία, έρχεται και το κλείσιμο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Έδεσσας. Περιμέναμε αλήθεια μια δήλωση από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Πέλλας, αλλά δεν υπήρχε κάτι να πουν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέσω της βουλευτίνας του νομού αντέδρασε άμεσα ζητώντας ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών. Η υπόσχεση προς το παρόν είναι πως ο Σιδηροδρομικός Σταθμός δεν θα κλείσει όσο υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για την στελέχωσή του. Και μετά;;
Ήδη η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης έδειξαν στην Πέλλα και στους κατοίκους του ιστορικού νομού της Μακεδονίας ότι δεν χρειάζονται αυτά τα έργα που ήταν υπό δημοπράτηση επί κυβέρνησης Τσίπρα και τώρα καταργεί κι άλλα σημαντικά σημεία που έχουν άμεση σχέση με την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Οι κάτοικοι της Πέλλας εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τον αποκλεισμό του νομού από οποιαδήποτε έργο ανάπτυξης, αλλά και ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει και η Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών γι’ αυτήν την απόφαση.
Τι να περιμένουμε όμως από έναν πρωθυπουργό που οι εταίροι τον αγνοούν στην Σύνοδο για τη Λιβύη και ο ίδιος κάνει επίσημηεπίσκεψη στην Αίγυπτο μαζί με την… πεθερά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: