Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Κινητοποιήσεις 10.000 εργαζόμενων δήμων: Εργάζονται 20 χρόνια αλλά είναι συμβασιούχοι

Κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας πραγματοποιούν σήμερα 10.000 συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων (Παιδικοί, Βρεφικοί, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Κέντρα Κοινότητας, Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας) πραγματοποιούν την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.
Υπενθυμίζεται ότι με κοινή επιστολή που υπογράφουν οι: Σύλλογος Εργαζομένων Κ.Η.Φ.Η. Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-ΜεΑ, Σύλλογος Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας (Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ.) και Σωματείο Εργαζομένων σε Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ο.Τ.Α. Κρήτης, οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές των δήμων, ζητούν την μονιμοποίησή τους, τονίζοντας ότι «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αρνείται τη μονιμοποίηση των 10.000 εργαζομένων σε κοινωνικές δομές δήμων, οι οποίοι, παρότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έως και 20 συναπτά έτη, παραμένουν συμβασιούχοι!
Αυτή τη φορά, μέσω του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που απάντησε την περασμένη εβδομάδα, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, η κυβέρνηση δεν επικαλέστηκε, ως συνήθως, το Σύνταγμα, αλλά ότι, «καθώς η λειτουργία των δομών αυτών συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε απώλεια χρηματοδότησης ύψους 270 περίπου εκατομμυρίων ευρώ».
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: