Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

3.044 άδειες καρέκλες: η χαμένη τάξη του 2021

Βίντεο που φιλοξενούνται στο YouTube δείχνουν μεταξύ άλλων τον Ντέιβιντ Κιν –επί δυο θητείες πρόεδρο της πανίσχυρης Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA)–, φορώντας την πανεπιστημιακή τήβεννο, να απευθύνεται σε χιλιάδες σπουδαστές της Ακαδημίας Τζέιμς Μάντισον την ημέρα της αποφοίτησής τους και να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.
Αλλά όταν η κάμερα γυρίζει για να δείξει το κοινό του, μπροστά στον Κιν έχει στηθεί ένα εφιαλτικό σκηνικό με 3.044 άσπρες άδειες καρέκλες και κανέναν σπουδαστή. Οι άδειες αυτές καρέκλες αντιπροσωπεύουν τους αποφοίτους της φετινής χρονιάς που έχασαν τη ζωή τους από την βία των όπλων. Το σχολείο φυσικά δεν υφίσταται.
Η οργάνωση Change the Ref δημοσιοποίησε μια σειρά από βίντεο χθες, στα οποία έχει καταφέρει να ξεγελάσει γνωστές προσωπικότητες στις ΗΠΑ από το στρατόπεδο των υπέρμαχων της οπλοκατοχής να μιλήσουν μπροστά σε... άδειες καρέκλες, που αντιπροσώπευαν νέα παιδιά, τα οποία πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν πριν προλάβουν να αποφοιτήσουν. Και ενδιαμέσως από τις φράσεις της ομιλίας ακούγονται αποσπάσματα από τις απεγνωσμένες κλήσεις των παιδιών στην αστυνομία την ώρα που γίνονταν στόχοι των ένοπλων δραστών.
Την οργάνωση Change the Ref ίδρυσαν η Πατρίτσια και ο Μανουέλ Ολιβερ, τον οποίων ο γιος Χοακίν ήταν ένα από τα 17 άτομα που σκοτώθηκαν στην αιματηρή επίθεση στο σχολείο του Πάρκλαντ, το 2018. Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση υποστηρίζει ότι ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας δεν ήταν «να ξεγελαστούν μερικά μέλη του NRA, αλλά να καταλάβουν όλοι ότι οι χιλιάδες άδειες καρέκλες στις αποφοιτήσεις των σχολείων έχουν γίνει πια Αμερικανική παράδοση».
«Πολλοί αρνούνται να δουν την πραγματικότητα», λέει η Πατρίτσια, «και δεν μπορούμε να τους το επιτρέψουμε, διότι αυτό είναι πραγματικό. Αυτό είναι που συμβαίνει στην πραγματικότητα». 
 
 
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: