Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Μήπως να «τσιμπηθείτε» για να δείτε σε ποιον κόσμο ζείτε;

Η αυτογελοιοποίηση της κυβέρνηση Μητσοτάκη που πανηγύριζε - μαζί με τους κυβερνητικούς παπαγάλους - για την «επιτυχία» του μέτρου με τα 150άρια. 9.000 παραπάνω «τσίμπησαν» από τους 940.000 που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-25.
Η «σοβαρή» κυβέρνηση, η «υπεύθυνη» κυβέρνηση, η «άριστη» κυβέρνηση κατάφερε μέσα λιγότερες από 24 ώρες να αυτογελοιοποιηθεί.
Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάζεψε κάμποσους υπουργούς για «γλάστρες», για να ανακοινώσει πως δίνει ένα 150άρι στους νέους από 18 έως 25 ετών που θα εμβολιαστούν. Τόσο «ψηλά» τους έχει τους νέους, αυτούς δηλαδή που μέχρι προχθές η κυβέρνηση τους έλεγε ανεύθυνους, κουνώντας τους το δάχτυλο πως δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η ανάγκη εμβολιασμού, οι άριστοι έστησαν, λοιπόν, μια λοταρία για προσελκύσουν! Στο νεοφιλελεύθερο μυαλό τους φάνηκε καλή η ιδέα να τάξουν ένα «τυράκι».
Τι κατάφεραν, τελικά;
  • Να σπεύσει η Αegean να εξηγήσει πώς πολλά 150άρια θα… πάνε στα ταμεία της
  • Να μοιράσουν ένα ηλεκτρονικό «χαρτάκι» που υποτίθεται ότι έδειχνε «έκρηξη» στα ραντεβού για εμβολιασμό για τους 18 έως 25. Έτσι, διαβάσαμε το ίδιο ηλεκτρονικό «χαρτάκι» από το Μαξίμου στα περισσότερα ΜΜΕ: Σε λιγότερες από 24 ώρες, λένε, «κλείστηκαν 18.000 νέα ραντεβού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, τη στιγμή που ο μέσος όρος των νέων ραντεβού τις προηγούμενες ημέρες ανερχόταν σε 8.000 με 9.000».
Και να οι πανηγυρισμοί στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα για το ευφυές μέτρο, και να τα συγχαρητήρια στον ατελείωτο πρωθυπουργό που ζήτησε «τα κορίτσια και τα αγόρια να χαρούν όσα τους προσφέρονται, να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο».
Η μεγάλη επιτυχία είναι, λοιπόν, ότι κλείστηκαν επιπλέον 9.000 ραντεβού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια του πρωθυπουργού οι νέοι στις συγκεκριμένες ηλικίες είναι περίπου 940.000. Κάντε τις πράξεις να δείτε την «έκρηξη».
Οι τύποι – κυβερνητικοί τύποι – είναι αλλού για αλλού. Περίπου έστησαν γλέντια με μια τέτοια αύξηση, για ένα τόσο αγοραίο μέτρο που δεν δείχνει κανένα σεβασμό στους νέους. Τελικά, μετά τα τσιμέντα, γέλασαν και τα πόμολα με τόσο μεγάλη κυβερνητική «επιτυχία»!
Πρόταση προς τους κύριους της κυβερνήσεως: Μήπως να «τσιμπηθείτε» για να δείτε σε ποιον κόσμο ζείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: