Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Πυρά της αντιπολίτευσης για τη «δωροκάρτα» στους νέους για να εμβολιαστούν

Σφοδρά πυρά εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση αναφορικά με την δωροκάρτα που προσφέρει στους νέους προκειμένου να εμβολιαστούν.
O ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «αφού εδώ και ενάμισι χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ. Τους αντιμετωπίζει σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα».
«Να τσιμπήσουν, μήπως και ξεχάσουν τον αυταρχισμό και το ξύλο στις πλατείες, τον πρωτοφανή αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ για χάρη των κολεγίων, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων τους, την καταδίκη όσων βρουν δουλειά να εργάζονται 10ωρα με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, την διαρκή στοχοποίησή τους πως ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημίας» προσθέτει το κόμμα σε μία πολύ σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης που πλήττουν τους νέους.
Το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου τονίζει πως «εάν τον ενδιέφερε όντως η πορεία του εμβολιασμού και όχι το γεγονός ότι το κόμμα του έχει πάρει διαζύγιο από τη νέα γενιά, θα φρόντιζε να κάνει κάτι για τους άνω των 60 ετών που είναι οι πιο ευάλωτοι και αν και έχουν πρόσβαση από τις αρχές του έτους στο εμβόλιο, παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ποσοστό περίπου 35%».
Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ανεξάρτητα από τα εξευτελιστικά δωράκια, τα προνόμια τις «κυβερνητικές παλινωδίες και την εξευτελιστική κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη» αλλά και τον ίδιο να σταματήσει να «διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους» και «στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα χαλάρωσης, ζητώντας από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες».
Σε αυτό το σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι αντί για 70% των πολιτών, όπως υποσχόταν, έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού στο τέλος Ιουνίου, την ώρα που όλοι προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».
Από τη μεριά του το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου δεν είναι τίποτε περισσότερο από ομολογία αποτυχίας της έως σήμερα κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά την πανδημία.
«Ομολογία αποτυχίας αποτελεί η σημερινή εξαγγελία Μητσοτάκη. Δεν έπεισαν για τον εμβολιασμό και τώρα καταφεύγουν στους λαϊκισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, με επιδόματα για τους μισούς νέους. Ο Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.
Και συμπληρώνει: «Οι κίνδυνοι των μεταλλάξεων του ιού απαιτούν υψηλή συμμετοχή του πληθυσμού στον εμβολιασμό, από την οποία απέχουμε αρκετά. Έχουμε προτείνει καμπάνια ενημέρωσης στοχευμένη, κινητές μονάδες εμβολιασμού, σοβαρά κίνητρα και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Επιτέλους ας σοβαρευτούν».
«Τα ζητήματα του εμβολιασμού και γενικότερα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρά, για να επιλυθούν με όρους ανταπόδοσης και με “δωράκια” στη νεολαία», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
Όπως σημειώνει, «τα παραπάνω συνιστούν την πιο εκφυλισμένη εκδοχή “της ατομικής ευθύνης” και δείχνουν την επικίνδυνη αντίληψη της κυβέρνησης».
Όσον αφορά τις «ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την προπληρωμένη “κάρτα” στους εμβολιασμένους νέους», το ΚΚΕ σημειώνει:
«Αντί να εξασφαλίσει ουσιαστική ενημέρωση του λαού, αντί να εγκαταλείψει τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις, αντί να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες, καταφεύγει σε πρακτικές που τελικά ενισχύουν τον ανορθολογισμό και υπονομεύουν την προστασία της υγείας του λαού».
«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά από ενάμιση χρόνο δίνει ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ στους νέους είναι κάτι που το χαιρετίζουμε αλλά είναι πολύ λίγο και πολύ αργά», τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η κυβέρνηση «το κάνει για να συγκαλύψει το γεγονός ότι δεν δημιούργησε το δίκτυο των μαζικών τεστ, το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού».
«Έχει πάει πάρα πολύ πίσω στο θέμα του εμβολιασμού και αναγκάζεται με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις να τραβήξει τους νέους να εμβολιαστούν». είπε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το εργαλείο, η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, να χρησιμοποιείται για την ενίσχυση όλων των ευάλωτων, όχι μόνο των νέων, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει να εμβολιαστούν, όταν ο ίδιος δεν έχει στήσει το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού που θα έπρεπε να είχε στήσει».
Ο κ. Βαρουφάκης υπενθύμισε ότι το κόμμα του ζητούσε τη χρήση του εργαλείου αυτού από την αρχή της πανδημίας για όλους τους ευάλωτους, όπως και το ότι το 2015 είχε χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση τετρακοσίων χιλιάδων ευάλωτων οικογενειών, πληγέντων από την οικονομική κρίση, για την προμήθεια βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.
Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων η Αριστοτελία Πελώνη χαρακτήρισε αυτονόητη τη στήριξη της αντιπολίτευσης στο να ενθαρρυνθούν όλες οι ομάδες του πληθυσμού, και οι νέοι που επιδεικνύουν μεγαλύτερη κινητικότητα να εμβολιαστούν. «Όποιος διαφωνεί να μας πει εάν διαφωνεί με το να χτίσουμε νωρίτερα το τείχος ανοσίας και να θωρακίσουμε και τους νέους και όλη την υπόλοιπη κοινωνία από ένα ενδεχόμενο νέο κύμα», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: