Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

ΠΕΠΠΠΕ: “Ο κος Αυγενάκης προσβάλει προπονητές, ισοπεδώνει πανεπιστήμια και τίτλους”

Νέα ανακοίνωση της της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Αναλυτικά:
“Δεν είναι προπονητές… Κι όμως, σε αυτό τον ισχυρισμό προέβη ο υφυπουργός αθλητισμού στη Βουλή σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου το κύρος των Πανεπιστημίων φυσικής αγωγής.Δεν είναι προπονητές είπε λοιπόν ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει δεκάδες άδειες άσκησης επαγγέλματος προπονητών ποδοσφαίρου αποφοίτων ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής, ο ίδιος έχει υπογράψει το ΦΕΚ 181/18 Σεπ 2020 το οποίο τους αναφέρει ως προπονητές. Επίσης προέβη και σε ένα ακόμη ισχυρισμό.
Είπε ότι οι απόφοιτοι των Ανώτατων Σχολών Φυσικής Αγωγής είναι 23 ή 24 χρονών, οι ερασιτεχνικές κατηγορίες λοιπόν είναι αρκετές για αυτούς. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Αυγενάκη ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν τα κατοχυρώνει η ηλικία αλλά οι τίτλοι και μάλιστα όταν αυτοί είναι ακαδημαϊκοί έχουν ειδικό βάρος που δια νόμου είναι προϋπόθεση εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Υφυπουργό ο μεγαλύτερος ηλικιακά στην Ελλάδα έχει τα Ανώτερα Επαγγελματικά Δικαιώματα. Απλά τραγικές τοποθετήσεις από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Μίλησε για τέλος της αδικίας των πανεπιστημιακών προπονητών ποδοσφαίρου, αλλά κανείς δεν του είπε ότι δεν ήταν αδικία αλλά παρανομία από την πλευρά της ΕΠΟ διότι δεν εφάρμοζε νόμους που ήταν σε ισχύ.
Αντί λοιπόν να εφαρμόσει το νόμο με επιβολή κυρώσεων για κάθε υπαίτιο που κάνει το αντίθετο, με δυσμενή διάκριση μόνο για τους προπονητές ποδοσφαίρου αποφοίτους ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής νομιμοποιεί την ΕΠΟ να διαχειρίζεται μονοπωλιακά επαγγελματικά δικαιώματα και μάλιστα μέσω αδιαβάθμητων ιδιωτικών σεμιναρίων και παράβολα χιλιάδων ευρώ. Ο κος Αυγενάκης και το νομοσχέδιο του εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, προσβάλει προπονητές που έχουν σπουδάσει χρόνια, ισοπεδώνει πανεπιστήμια και τίτλους. Νομιμοποιεί μια τεράστια οικονομική μπίζνα στις πλάτες των πανεπιστημίων και των φοιτητών τους. Επικλήσεις καταργηθέντων νόμων, αγνόηση σχολιασμών επί της διαβούλευσης, αγνόηση τοποθετήσεων εξειδικευμένων φορέων όπως τα Πανεπιστήμια, προώθηση μονοπωλιακών ιδιωτικών συμφερόντων, κατά το δοκούν ερμηνείες κτλ, ήταν τα όπλα του κου Αυγενάκη όλο αυτό το διάστημα μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Εμείς όμως είμαστε εδώ, δεν θα πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Συνεχίζουμε τον αγώνα με συμμάχους τα Πανεπιστήμια, τους Ακαδημαϊκούς προπονητές και τους νόμους. Έχουμε πορεία κε Αυγενάκη και λυπούμαστε για την τακτική και τις τοποθετήσεις σας…” 
 
Βασίλης Φουντουλάκης
Πηγή: mirrorsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: