Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Pfizer: Πολύ αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της παραλλαγής Δέλτα

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ένα στέλεχος της Pfizer στο Ισραήλ. Η παραλλαγή Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, καθίσταται η κυρίαρχη εκδοχή του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από έρευνα που διεξάγουμε στο εργαστήριο και περιλαμβάνουν δεδομένα από τα μέρη όπου η ινδική παραλλαγή, η Δέλτα, έχει αντικαταστήσει τη βρετανική παραλλαγή ως η συνήθης παραλλαγή, δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου 90%, στην πρόληψη της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός», δήλωσε στον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού ο Αλόν Ράπαπορτ, ιατρικός διευθυντής της Pfizer στο Ισραήλ.
Εκπρόσωπος της Pfizer δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό, όταν του ζητήθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.
Το Ισραήλ, το οποίο διεξάγει μια από τις πιο προηγμένες εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, εξακολουθεί να μην έχει αρκετά δεδομένα για να καταδειχθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής Δέλτα, δήλωσε η Σάρον Αλρόι-Πράις, αρμόδια για τη δημόσια υγεία στο υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.
«Συγκεντρώνουμε δεδομένα. Μόλις τώρα βλέπουμε τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα στο Ισραήλ --περίπου 200--, έτσι θα ξέρουμε περισσότερα σύντομα», δήλωσε η Αλρόι-Πράις χθες, Τετάρτη, στους δημοσιογράφους.
Από ανάλυση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE), όπου η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο διαδεδομένη, διαπιστώθηκε πως τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και εκείνο της AstraZeneca προσφέρουν πάνω από 90% προστασία από το ενδεχόμενο της νοσηλείας εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: