Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Τα αξιοθέατα των Γιαννιτσών μέσα από τουριστικό ντοκιμαντέρ

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.00' και σε επανάληψη το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 22.00', θα προβληθεί από την PΕLLA TV, στην εκπομπή "Μια φωτογραφία μια ιστορία" το ντοκιμαντέρ "80 ΛΕΠΤΑ ΠΕΛΛΑ".
Μέλη μαθητικών κοινοτήτων των Γιαννιτσών (2ο ΓΕΛ, 2ο Γυμνάσιο και Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών) κάτω από την εποπτεία και συμβολή του καθηγητή τους και ερασιτέχνη κινηματογραφιστή Γιώργου Γρηγοριάδη, δημιούργησαν ένα αξιόλογο τουριστικό ντοκιμαντέρ στο οποίο παρουσιάζονται αξιοθέατα της περιοχής.
Στην εκπομπή που επιμελείται και την παρουσιάζει ο μελετητής ιστορικών πηγών Βασίλης Τραούδας, παρουσιάζεται επίσης και η συνολική δουλειά του ανήσυχου εκπαιδευτικού Γ. Γρηγοριάδη, αρκετές εργασίες του οποίου έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς.
Προβάλλονται επίσης και δραστηριότητες του Συλλόγου Ιστορίας και Αναπαράστασης Γιαννιτσών για τα 200 χρόνια από την Εξέγερση του 1821.
Τέλος η επόμενή τους εργασία θα είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Γιώργου Ρούση, του Γιαννιτσιώτη που έχασε τη ζωή του στην Κύπρο κατά την Τουρκική εισβολή το 1974. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: