Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Θ. Φωτίου: Με ασύστολα ψέματα η κ. Μιχαηλίδου εξαπατά εκατοντάδες χιλιάδες γονείς για τα Voucher βρεφονηπιακών και ΚΔΑΠ

«Σήμερα η κ. Μιχαηλίδου υπερέβη τον εαυτό της σε παραπληροφόρηση και ψέματα»
Η δήλωση της Θεανώς Φωτίου, βουλευτή Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας & αναπλ. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
«Σήμερα η κ. Μιχαηλίδου υπερέβη τον εαυτό της σε παραπληροφόρηση και ψέματα. Με κατηγόρησε ότι ψεύδομαι επειδή ισχυρίστηκα ότι δεν έχει βγει η πρόσκληση για τα voucher των παιδιών των δημοσίων υπαλλήλων. Όποιος μπει σήμερα στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α θα δει ένα δελτίο Τύπου που λέει συγκεκριμένα ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για τα Voucher Για τα παιδιά δημοσίων υπαλλήλων: «Οι ειδικότερες λεπτομέρειες (…) θα περιγραφούν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα εκδοθεί και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.» (επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΕΤΑ)
Αυτό σημαίνει ότι δεν εκδόθηκε ούτε η ΚΥΑ ούτε η πρόσκληση. Είναι ντροπή για Υπουργό να ισχυρίζεται μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο τέτοια ψεύδη.
Καλώ την κ. Μιχαηλίδου να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την παραπληροφόρηση και τα ψεύδη στο ευαίσθητο θέμα της παιδικής προστασίας.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εκταμίευσε το 2020 259 εκατ. ευρώ για voucher έναντι 279 που είχε εκταμιεύσει το ΣΥΡΙΖΑ το 2019.
Επίσης, η κ. Μιχαηλίδου συμπιέζει τις ημερομηνίες αιτήσεων και αποτελεσμάτων, τα οποία θα βγούνε στις 13 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, πριν της Παναγίας ενώ ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει ποιοι βρεφονηπιακοί θα δεχτούν Voucher.
Και για πρώτη φορά θεσπίζεται το voucher να αντιστοιχεί σε κατ’ ελάχιστον παρεχόμενες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι γονείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους επιπλέον υπηρεσίες. Δεν απάντησε η υφυπουργός ποιες είναι οι κατ ελάχιστον υπηρεσίες.
Ακόμα, δεν βγάζει την ΚΥΑ για την ίδρυση νέων ΚΔΑΠ εντός σχολικών αιθουσών με αποτέλεσμα να ξαναμείνουν φέτος, όπως πέρυσι δεκάδες, χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ, αφού οι Δήμοι δεν μπορούν να ιδρύσουν νέους.
Τέλος, ψευδώς με κατηγόρησε ότι πρότεινα την κατάργηση της πρώτης βάρδιας λειτουργίας των ΚΔΑΠ. Αντίθετα ζητώ να μην δημιουργηθούν ΚΔΑΠ δύο ταχυτήτων, να μην υπάρχει ένταση μεταξύ δασκάλων του δημοτικού και των εκπαιδευτών των ΚΔΑΠ, να μην υπονομευτεί το ολοήμερο σχολείο και να διασφαλιστεί το 8ωρο των εργαζομένων».
Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση σήμερα της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με θέμα το πρόγραμμα των voucher βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ, τόνισα τα εξής:
  • Για να πνίξετε μέσα στον 15γουστο την είδηση ότι χιλιάδες παιδιά θα μείνουν και φέτος χωρίς Voucher όπως έγινε και πέρυσι με τα 65.000 παιδιά των ΚΔΑΠ, κάνετε ανεπίτρεπτους ακροβατισμούς. Τα πρώτα αποτελέσματα θα βγούνε στις 9 Αυγούστου και οι ενστάσεις όσων αδικήθηκαν θα γίνουν από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου. Τα τελικά δε αποτελέσματα των Voucher θα βγούνε Παρασκευή 13 Αυγούστου. Απορώ πώς δεν σκεφτήκατε την Κυριακή 15 Αυγούστου!
  • Με τη ψυχή στο στόμα οι γονείς θα ψάχνουν για μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό ενώ ακόμα δεν έχετε δημοσιοποιήσει ποιοι σταθμοί δέχονται Voucher.
  • Όμως φέτος θα χρειαστεί εκτός από το πολυπόθητο Voucher να είναι έτοιμος ο γονιός να βάλει και το χέρι στην τσέπη. Διότι για πρώτη φορά με την ΚΥΑ σας επιτρέπετε οι βρεφονηπιακοί να ζητούν νομίμως επιπλέον χρήματα και ορίζετε ότι το Voucher θα καλύπτει μόνο τις κατ’ ελάχιστον παρεχόμενες υπηρεσίες. Ποιες είναι αυτές οι κατ ελάχιστον παρεχόμενες υπηρεσίες;
  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τον προΰπολογισμό το 2019 στα 279 εκατομμύρια ευρώ, και εσείς τον μειώσατε στα 259 εκατ το 2020. Παραλάβαμε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2015 79.000 voucher, τα πήγαμε στα 155.000 το 2019, εκεί τα αφήνετε δυό χρόνια τώρα, παρά τις μεγάλες υποσχέσεις για επενδύσεις στο παιδί και παρά το ότι τα εισοδήματα της ελληνικής οικογένειας έχουν μειωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας.
  • Δεν έχετε ακόμα εκδώσει την Κυα του ν. 4756/20 για την κατ εξαίρεσιν ίδρυση και λειτουργία των ΚΔΑΠ στα σχολεία, μη δίνοντας τη δυνατότητα σε δήμους να ιδρύσουν νέες δομές και αφήνοντας θολό το τοπίο λειτουργίας των παλιών που ήδη λειτουργούν σε σχολικές αίθουσες.
  • Εμπαίξατε τα ανάπηρα παιδιά πέρυσι, τους δώσατε 5.500 voucher ενώ ξέρατε ότι υπήρχαν μόνο για 4.000 θέσεις.
  • και επιμένετε να ζητάτε όπως πέρυσι, ειδικά για τους γονείς ανάπηρων παιδιών άνω των 19 δικαστική συμπαράσταση, δυσκολεύοντας τους ακόμα περισσότερο και τελικά αποκλείοντας αυτά τα παιδιά.
  • Για εμάς είναι σαφές πια ότι όλα όσα κάνετε καθυστερήσεις, ασφυκτικές προθεσμίες, αποκλεισμοί κατηγοριών υποψήφιων γονέων, έχουν στόχο να πετύχετε λιγότερες αιτήσεις φέτος.
  • Μέχρι τώρα δεν έχετε βγάλει την ΚΥΑ για την στέγαση των ΚΔΑΠ σε σχολικές αίθουσες. Πρόκειται για τη γελοιότητα του δικού σας νόμου που απαγόρευε τη στέγαση σε σχολικές αίθουσες, εκτός κι αν με ΚΥΑ την εξαιρούσε. Με δεδομένα τη σημερινή ημερομηνία αποκλείεται οι Δήμοι να ιδρύσουν νέα ΚΔΑΠ.
  • δημιουργείτε ΚΔΑΠ δύο ταχυτήτων, αυτά που λειτουργούν εντός σχολικών αιθουσών έξι ώρες μετά το ολοήμερο (4 έως 10) και αυτά που είναι εκτός σχολικών αιθουσών, τα οποία λειτουργούν 8 ώρες και αλληλοκαλύπτονται με το ωράριο του ολοήμερου και με τις λειτουργίες του.
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: