Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Νέο άρθρο – γροθιά στην Καθημερινή: «Γιατί ψηφίζω Μητσοτάκη»!

Άρθρο αριστούργημα από τον Δ. Γουσέτη, με τίτλο: «Γιατί ψηφίζω Μητσοτάκη».
Μην νομίζετε ότι κάνει κάποιο λιβάνισμα τύπου Μεσσία. Όχι, όχι! Ο Δ. Γουσετης κάνει και κριτική στον Μητσοτάκη: «Από τον κ. Kυρ. Μητσοτάκη περιμέναμε την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ. Την κύρωση των πρωτοκόλλων των Πρεσπών. Τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, μετά και τις ψηφιοποιήσεις που μετακύλησαν τη δουλειά τους σε εμάς. Την αξιολόγησή τους. Την υπεσχημένη άμεση έναρξη των έργων Ελληνικού. Από αυτά –και άλλα– τίποτε δεν έγινε. Ωστόσο, ψηφίζω Μητσοτάκη. Γιατί;».
Το πρόβλημα του είναι ότι δεν απολύθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν πουλιούνται τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ και δεν ολοκληρώθηκε η μετατροπή του Ελληνικού σε χώρο εστίασης.
Αλλά, ευτυχώς, ο πρωθυπουργός γλιτώνει από την σκληρή πένα του κ. Γουσέτη, ο οποίος και θα τον ψηφίσει τελικά καθότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι (τι άλλο;) λαϊκιστής. Και ο λαϊκισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κ. Γουσέτη.
Όμως, ο κ. Γουσέτης, δεν βρήκε μόνο τον μεγαλύτερο εχθρό, βρήκε και από που προέρχεται (όχι ότι δεν θα το έβρισκε): «την ίδια μέρα που καθιερώθηκε η καθολική ψήφος, καθιερώθηκε και ο λαϊκισμός. Για να αποσπάσει ψήφους στηρίζεται στο συμβολικό, στο θυμικό, στην ιδεοληψία και όχι στην πειθώ και στη λογική», γράφει στην τελευταία παράγραφο.
Σαν να λέει: την ίδια μέρα που καθιερώθηκε η Δημοκρατία και ο κάθε τραχανοπλαγιάς πάει και ψηφίζει αρχίσαμε να έχουμε προβλήματα. Άντε να τελειώνουμε μ’ αυτά, να δώσουμε την κυβέρνηση στους σοφούς βασιλείς-κυβερνήτες και στους τεχνοκράτες τους, μπας και ξεμπερδέψουμε με τον κάθε άχρηστο που πάει και ψηφίζει -άντε πια, συγχύστηκα πρωινιάτικα…

(Από το facebook του Κώστα Τρακόσα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: