Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

«Ανήξερος» ούτε κουβέντα για παραίτηση, κινδυνολογία για τα εθνικά

Τη γνωστή τακτική της μετάθεσης ευθυνών χρησιμοποίησε και στο διάγγελμά του για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ο πρωθυπουργός. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» είπε φορτώνοντας τα στον εκλεκτό του Π. Κοντολέοντα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετακύλησε την πολιτική ευθύνη στον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη και στον αποπεμφθέντα επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, στον οποίο καταλόγισε «λάθος χειρισμό»
«Αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και, προφανώς, δεν θα το επέτρεπα ποτέ» είπε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια, αφού έπλεξε το εγκώμιο της ΕΥΠ, λέγοντας ότι «ένα ολίσθημα δεν μπορεί να σκιάσει ένα έργο με μετρήσιμο εθνικό όφελος», επιδόθηκε σε κινδυνολογία για τα εθνικά θέματα.
«Υπάρχουν πολλοί εχθροί της πατρίδας που καραδοκούν και θα ήθελαν μία αδύναμη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο».
Κατά τ' άλλα προανήγγειλε παρεμβάσεις για ενίσχυση της διαφάνειας στην ΕΥΠ και της λογοδοσίας που πρέπει να έχει η υπηρεσία, ενώ δήλωσε ανοιχτός στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, υπονοώντας ρήτρα εμπιστευτικότητας.


Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: