Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Στέλιος Αντωνίου: «Οριστική λύση μέσα στην βδομάδα για το Μητρώο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Σε πρωινή επικοινωνία με τον κ. Στέλιο Αντωνίου και με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΑ Σπορ και όσα «κοπτοραπτικά» αναπαράχθηκαν από τα ΜΜΕ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, έδωσε τις παρακάτω διευκρινήσεις:
Σε ότι αφορά την άνοδο της Κοζάνης στην οποία αναφέρθηκε, ο κ. Αντωνίου ουσιαστικά προανήγγειλε νέα αναδιάρθρωση στη Super League 2, η οποία αναμένεται να συζητηθεί και να αποφασισθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε και η Κοζάνη να αποκτήσει κι αυτή απόλυτα δίκαια δικαίωμα ανόδου, αυξάνοντας έτσι και τον αριθμό των ομάδων της κατηγορίας σε 31, με την επιφύλαξη όμως, ότι αρκετές ομάδες που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, να μην καταφέρουν να ανταποκριθούν και να συμμετέχουν.
Για την υπόθεση Πανδραμαϊκού και Αγροτικού Αστέρα, «ενοχοποίησε» και σ' αυτή την περίπτωση τον νόμο Αυγενάκη για το Μητρώο, ο οποίος όπως κατηγορηματικά είπε είναι λάθος και πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί, γιατί όπως είναι, δημιουργεί προβλήματα ακόμη και στις επαγγελματικές ομάδες των μεγαλύτερων κατηγοριών.
Για την αναφορά του επίσης σε 49 εγγεγραμμένες από τις 51 ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας στο Μητρώο, όπως διευκρίνισε, αυτό συνέβη και ίσχυε την περίοδο των αρχαιρεσιών της Ένωσης με την πρόσφατη επανεκλογή του και παρανοήθηκε από όσους αποσπασματικά παρουσίασαν την συνέντευξή του, παραλείποντας είτε εκ προθέσεως, είτε εξ αμελείας, σημαντικά σημεία της. Για τις συγκεκριμένες 49 ομάδες είπε, ότι είναι ακόμη εγγεγραμμένες στο Μητρώο, απλά δεν έχουν επικαιροποιήσει ακόμη την εγγραφή τους με τα νέα στοιχεία, όπως προβλέπεται από το νόμο για το 2022. Αυτό γίνεται σταδιακά και καθημερινά προστίθενται ομάδες και για το 2022, αισιοδοξώντας όπως είπε, ότι όλες στο τέλος θα καταφέρουν εγκαίρως να εγγραφούν επιτυχώς. Τόνισε επίσης ότι στην διάρκεια της θητείας του στην ΕΠΣ Πέλλας οι ομάδες δεν μειώθηκαν όπως σε πολλές άλλες Ενώσεις, ενώ αντίθετα φέτος θα προστεθούν ήδη και τέσσερις νέες ομάδες, που είχαν αναστείλει την λειτουργία τους παλαιότερα.
Το σημαντικότερο όμως απ' όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας σχετικά με το Μητρώο και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είχε να κάνει με την επικείμενη συνάντηση αυτή τη βδομάδα της ΕΠΟ με το Υπουργείο, από την οποία όπως προέβλεψε, θα προκύψει και οριστική λύση στο θέμα του Μητρώου, ώστε και όλες οι ενεργές ομάδες να συμμετέχουν και να αγωνίζονται νόμιμα και οι ερασιτεχνικές διοργανώσεις να διεξαχθούν κανονικά σε όλες τις Ενώσεις και φυσικά στην δική μας. Όπως είπε χαρακτηριστικά μάλιστα, πρόθεσή του είναι να μην ξεκινήσουν οι τοπικές διοργανώσεις, αν έστω και μία ενεργή ομάδα διαγραφεί και αποκλειστεί λόγω του νόμου Αυγενάκη απ' αυτές! Συνέπεια της αναμενόμενης οριστικής λύσης κι αφού θα έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα με το Μητρώο, θα είναι και η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της Ένωσης με όλα τα σωματεία η οποία θα ανακοινωθεί άμεσα ίσως και την επόμενη βδομάδα, ώστε να συζητηθούν και να αποφασιστούν από κοινού όλα τα φετινά αγωνιστικά δεδομένα (όμιλοι, ομάδες, προκηρύξεις κτλ) για όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: