Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

"Κόντρα στο ρεύμα"-η θέση της γυναίκας στον επαγγελματικό αθλητισμό. Ετήσια εκδήλωση Φυσικής Αγωγής 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών 2023

Ένα συναρπαστικό ταξίδι με τίτλο: "Κόντρα στο ρεύμα- η θέση της γυναίκας στον επαγγελματικό αθλητισμό") χάρισαν οι διεθνείς αθλήτριες Ανδρίτσου Ολίνα (χάντμπωλ), Κωνσταντοπούλου Πόπη ( ποδόσφαιρο), Τροχίδου Ελίνα (χάντμπωλ) και ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ Μπαντής Γεώργιος (ποδόσφαιρο), στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωσης Φυσικής Αγωγής που υλοποιείται, από το 2012, στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών.
Οι καταξιωμένες αθλήτριες συγκίνησαν με το ζωντανό παράδειγμα τους, να πάνε "κόντρα στο ρεύμα" κυνηγώντας το όνειρό τους, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, μετέδωσαν την αγάπη τους για την άθληση στους μαθητές/τριες και έδωσαν μαθήματα ζωής: όσο μακρύς, ανηφορικός και δύσβατος κι αν είναι ο δρόμος προς τον ανδροκρατούμενο επαγγελματικό αθλητισμό και την επιτυχία, η προσήλωση στο στόχο, η ατσάλινη θέληση και ο σκληρός αγώνας οδηγούν πάντοτε στη νίκη. Αρκεί τα νέα παιδιά να θέτουν στόχους από μικρή ηλικία ,κόντρα στα στερεότυπα αρκετές φορές, και να αγωνίζονται για την κατάκτησή τους.
Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ αναφέρθηκε με γλαφηρό τρόπο σε όλες τις πολύπλευρες πτυχές της συγκεκριμένης θεματολογίας με ενδεικτικά βιωματικά παραδείγματα που καλείται να αντιμετωπίσει ,καθημερινά, στον θεσμικό του θώκο, προτρέποντας τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να αντιπαλέψουν την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο αθλητικό κομμάτι.
Εμπνευστής και διοργανωτής της εκδήλωσης-θεσμού ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Σερέτης Θεολόγος που ενέπλεξε δημιουργικά μια ομάδα μαθητών για τον σκοπό αυτό,η οποία πρόσφερε εθελοντικά ποικίλες υπηρεσίες για την άψογη πραγματοποίηση της εκδήλωσης, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε: εισαγωγή του κ.Σερέτη, βραβεύσεις των παιδιών της Ομάδας Υποστήριξης,αυτών που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό καλύτερης εικαστικής δημιουργίας σχετικά με το θέμα, όπως επίσης παρουσίαση του καθενός καλεσμένου μέσω εντυπωσιακών βιογραφικών βίντεο, με κυρίαρχη βέβαια θέση τις ομιλίες των πρωταγωνιστών της ημερίδας.
Η γιορτή-θεσμός του αθλητισμού έκλεισε με απονομή πληθώρας αναμνηστικών δώρων στις Ανδρίτσου Ολίνα, Τροχίδου Ελίνα (υπήρξαν και οι δύο μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου) Κωνσταντοπούλου Πόπη και Μπαντή Γεώργιο, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών γύρω από τις προκλήσεις της επαγγελματικής εξίσωσης των αθλητριών στην Ελλάδα και με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νεοκλεγείς Δήμαρχος κ. Φουντουκίδης Ευστάθιος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Επιτροπάκης Αθανάσιος, ο νεοκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος κ.Μάγγος Θέμης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου κ. Φωτοπούλου Διονυσία κ.α.
Το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών ευχαριστεί τους μεγάλους χορηγούς της φετινής εκδήλωσης για την αμέριστη συμπαράσταση και πολύτιμη βοήθεια τους:
- τον Δήμο Πέλλας,
- το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίο
- τον κ. Λιάπτση Γεώργιο (κατάστημα Mezzo-Mezzo)
- τον κ. Κρυωνά Γεώργιο (KrionasFitstore)
- τον κ. Φλίκα Αργύρη (Flikas Stores)
- τον κ. Ράλλη Χρήστο (Ράλλης-Είδη δώρων)
- και την επιχείρηση Γεωργαλάς (είδη προστασίας εργαζομένων/πυροσβεστικά/ψηφιακές εκτυπώσεις).





Δεν υπάρχουν σχόλια: