Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Εργαζόμενοι στο Δημόσιο: Με διαμαρτυρία στο υπ. Οικονομικών διεκδίκησαν πραγματικές αυξήσεις και δώρο Χριστουγέννων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Δεκέμβρη Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στο εισόδημα και άμεση απόδοση του δώρου Χριστουγέννων. Έφτασαν με πορεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου συγκεντρώθηκαν νωρίτερα.
Ομοσπονδίες και Συνδικάτα διεκδίκησαν μεταξύ άλλων αυξήσεις 20% στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική αξιολόγηση και στοχοθεσία κ.ά. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Δημοσίου είχε συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Χριστόπουλο, στον οποίο έθεσαν, μεταξύ άλλων, το αίτημα για καταβολή του δώρου Χριστουγέννων τώρα, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και ικανοποίηση του αιτήματος για το ανθυγιεινό επίδομα.
Από την πλευρά του ο Γ. Χριστόπουλος επανέλαβε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί αυξήσεων τις οποίες οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ψίχουλα, ενώ δεν δεσμεύτηκε σε κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων. Είπε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα τους ενημερώσει για το θέμα των συμβασιούχων και ότι θα οριστεί ραντεβού με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το θέμα των μισθών.
Εμείς πρέπει να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση με τη συνέχιση του αγώνα μας και με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αττικής ενάντια στην ακρίβεια και τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα, τόνισε ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τα αποτελέσματα της συνάντησης η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).
«Η δίκαιη ανάπτυξη είναι ένα ψέμα, χάλια οι μισθοί, πανάκριβο το ρεύμα», «Θέλουμε αυξήσεις πραγματικές και όχι ανατιμήσεις καθημερινές» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν, οι οποίοι τόνιζαν ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν φτάνουν, επισημαίνοντας την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.

Οι διεκδικήσεις των Σωματείων του Δημοσίου:

  • Να αποδοθεί τώρα το Δώρο Χριστουγέννων.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική αξιολόγηση και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
  • Κατάργηση της διάκρισης που υπάρχει στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων όπου οι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.
  • Κατάργηση του χαρατσιού 2% της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».
  • Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η «παγωμένη» διετία 2016 - 2017.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.
  • Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για την ένταξη του υπαλλήλου σε μισθολογικό κλιμάκιο κατά τον διορισμό του στο Δημόσιο.
  • Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία.
  • Επέκταση και χορήγηση χωρίς καμιά περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στο σύνολο των υπαλλήλων.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: