Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Ο.Μ.Γ.: 18ος Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και Παράλληλοι Αγώνες 5000 και 10.000 Μέτρων

Νέες αξέχαστες στιγμές, σε 14.000 δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη, χάρισε ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, που μετέτρεψε το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής 21 Απριλίου σε μία πολύπλευρη εμπειρία για όλη την οικογένεια, ανέδειξε τις σπουδαίες επιδόσεις των πρωταθλητών των δρόμων αντοχής και έστειλε ισχυρά μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας, δικαιώνοντας απόλυτα τις προσδοκίες των συμμετεχόντων αλλά και τον τίτλο της μεγαλύτερης διοργάνωσης της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα.
Δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, έζησαν τη χαρά της συμμετοχής και της προσωπικής νίκης, πλημμυρίζοντας τους άδειους δρόμους της πρωτομαγιάτικης Θεσσαλονίκης!
Η παγκόσμια διάσταση του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» αποτυπώθηκε φέτος με πρωτοφανή τρόπο, μέσα από την παρουσία δρομέων από 71 χώρες και πέντε ηπείρους, ακόμα και από μακρινά μέρη όπως το Νεπάλ, η Ζιμπάμπουε, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Χιλή! Πρόκειται για νέο, εκπληκτικό ρεκόρ ξένων συμμετοχών, που καταρρίπτει την προηγούμενη κορυφαία επίδοση των συμμετοχών από 70 χώρες στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2023!
Στον Μαραθώνιο δρόμο θριάμβευσε ο Φώτης Ζησιμόπουλος ήταν ο μεγάλος νικητής στο 18ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, κόβωντας το νήμα σε 2 ώρες, 23 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα,στη δεύτερη και τρίτη θέση, ο Καλοπίδης Γιώργος και ο Μπέης Κυριάκος με χρόνους 02:25:49 και 02:31:22 αντίστοιχα. Στον Μαραθώνιο των γυναικών,πρώτη τερμάρισε η Σταματία Νούλα με χρόνο 02:45:02. Δεύτερη η Ντενίζ Δημάκη με 02:48:15 και τρίτη η Βασίλεβα Ντεσίσλαβα με 03:05:40.
Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. νικητής ήταν ο Γιώργος Ιατροδέλλης με χρόνο 32:14 στους άντρες και η Μαρία Παπαναστασίου με χρόνο 36:34 στις γυναίκες.
Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. υπερίσχυσε ο Στέφανος Τζιερτζίδης με 15:30, και στις γυναίκες τη νίκη κατέκτησε η Βασιλική Καλλιμογιάννη με 17:40.
Παράλληλα με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα διεξήχθη, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων. Το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης περιλάμβανε, επίσης, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ, σε συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).


Ξεχωριστή αξία είχε και η εντυπωσιακή παρουσία των 1.250 εθελοντών και των εθελοντικών φορέων, χωρίς την καθοριστική συμβολή των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχημένη τέλεση των αγώνων. Από την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών Ο.Μ.Γ υπήρξε σημαντικός αριθμός εθελοντών στην αφετηρία του Μαραθωνίου βοηθώντας την διοργανώτρια αρχή κατά τη στιγμή της εκκίνησης.

Τα μέλη της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών Ο.Μ.Γ συμμετείχαν και στους τρεις αγώνες, πετυχαίνοντας σπουδαίους χρόνους όπως παρακάτω:
Και ένα link που θα δείτε όλο το μαγικό ταξίδι των δρομέων μας στον 18ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin:
https://youtu.be/bPuxj4BxZkw?si=pSLoa2qG1WoKZLgc
Για το
Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ ΑΘΑΝΣΙΟΣ ΤΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: