Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Από 01/01/2016 στο γήπεδο ΜΟΝΟ με κάρτα φιλάθλου

Μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου έχει αλλάξει η διαδικασία για την έκδοση εισιτηρίων στα γήπεδα. Ειδικότερα από το νέο έτος, κάθε φίλαθλος που θα θέλει να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα, πρέπει να προμηθευτεί "Κάρτα Φιλάθλου".
Για να εισέλθει στο γήπεδο, λοιπόν, πρέπει να ακολουθεί τα εξής βήματα:
Α: Να επιδεικνύει την κάρτα φιλάθλου υποχρεωτικά κατά την αγορά εντύπου ονομαστικού εισιτηρίου.
Β: Να εισάγει τον ειδικό αριθμό της στην περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου εξ' αποστάσεως (μέσω ίντερνετ).
Γ: Να φέρει την κάρτα φιλάθλου και να την επιδεικνύει όταν του ζητείται κατά την είσοδό του στην αθλητική εγκατάσταση.
Βέβαια μέχρι τις 30/09/2015 οι ομοσπονδίες, διοργανώτριες αρχές και οι Π.Α.Ε. οφείλουν να έχουν θέσει σε ισχύ την εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου τόσο στο Κεντρικό Σύστημα όσο και στα Επιμέρους Συστήματα των Π.Α.Ε. προκειμένου αυτή να λειτουργήσει υποχρεωτικά μέχρι την 01/01/2016.
Πώς μπορείτε να πάτε στο γήπεδο δίχως την κάρτα έως 31/12/2015
Έτσι, μέχρι την πρώτη του νέου έτους κάθε φίλαθλος δικαιούται, αλλά δεν υποχρεούται να έχει Κάρτα Φιλάθλου. Όσοι δεν επιθυμούν μέχρι την 01/01/2016 να βγάλουν την κάρτα, μπορούν να προμηθευτούν ονομαστικό και αριθμημένο εισιτήριο για να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους. Τι πρέπει να έχουν μαζί τους;
-- Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άδεια παραμονής και φυσικά το ΑΜΚΑ τους. Τα συγκεκριμένα έγγραφα είναι υποχρεωτικά.
-- Η αγορά εισιτηρίου γίνεται υποχρεωτικά με χρήση ονομαστικοποιημένης κάρτας πληρωμής (χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη)
Πώς μπορείτε να βγάλετε Κάρτα Φιλάθλου
Για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου κατατίθεται έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου φιλάθλου σε οποιαδήποτε Π.Α.Ε. επίσης θα χρειαστείτε να έχετε μαζί σας (μην ξεχνάτε πως από την 01/01/2016 δεν μπαίνετε στο γήπεδο χωρίς την κάρτα):
-- Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.
-- Αντίγραφο της αστυνομική σας ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας διαμονής.
-- Το ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) σας.
Στην αίτηση για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου, αναγράφονται, υποχρεωτικώς, με ποινή απαραδέκτου, τα ακόλουθα στοιχεία, η ακρίβεια των οποίων επιβεβαιώνεται από τον υπάλληλο που την παραλαμβάνει, με ειδική σημείωση επί της αιτήσεως και ύστερα από έλεγχο των αναγραφομένων στο δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή στο διαβατήριο ή στην άδεια παραμονής, στοιχείων της αίτησης:
1 Ονοματεπώνυμο,
2 Όνομα πατρός και μητρός,
3 Ημερομηνία γέννησης,
4 Διεύθυνση κατοικίας,
5 Αριθμός τηλεφώνου,
6 Ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας παραμονής, η ημερομηνία έκδοσης και η εκδούσα αρχή,
7 Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).
Ειδικά, προκειμένου περί ανηλίκων τέκνων, ηλικίας κάτω των 14 ετών, εκδίδεται κάρτα που αναγράφει όλα τα στοιχεία εκτός του στοιχείου "6" που αναφέρεται ανωτέρω.
Η Κάρτα Φιλάθλου έχει διετή ισχύ, δυνάμενη να ανανεώνεται.
Η Κάρτα Φιλάθλου είναι έντυπη και φέρει υποχρεωτικά την ένδειξη «Εθνική Κάρτα Φιλάθλου», φέρει την Ελληνική σημαία, τον ειδικό αριθμό σήμανσης, το ονοματεπώνυμο του κατόχου της και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α..

Δεν υπάρχουν σχόλια: