Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, έπειτα το χρέος

Έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας, φέρεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, στην Ουάσιγκτον, το Ταμείο ουσιαστικά έθεσε ως προϋπόθεση την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, προτού ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 
Στο επίκεντρο της συνάντησης Λαγκάρντ - Σταθάκη βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη, ενώ -από ελληνικής πλευράς- φέρεται να υπογραμμίστηκε η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.
Στη συνάντηση συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη επαφή της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταθάκης συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, και ταξίδεψε την Τρίτη, στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: