Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Το «Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής» και επιστροφής στη Δραχμή του Κώστα Λαπαβίτσα

Την Πέμπτη το TPP θα αποκαλύψει με ειδικό αφιέρωμα αλλά και τηλεοπτική συνέντευξη το «Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης» του οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα. Πρόκειται για το περιβόητο «σχέδιο Β», όπως πέρασε στην κοινωνία, που δεν είδε μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Στην προεκλογική περίοδο ακούστηκε πολλές φορές ότι το Σχέδιο Β που έχει εκπονήσει ο Κώστας Λαπαβίτσας μαζί με τους συνεργάτες του ήταν το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Κι όμως, παρόλο που όλοι γνώριζαν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, η Λαΐκή Ενότητα, που απέτυχε να εισέλθει στο κοινοβούλιο, επέλεξε τελικά στην μικρή προεκλογική περίοδο να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του φόβου ενός Grexit, θεωρώντας ίσως ότι στις λίγες ημέρες που είχε στη διάθεσή της τα συστημικά ΜΜΕ θα χρησιμοποιούσαν «δημιουργικά» αποσπάσματα του σχεδίου και θα προκαλούσαν ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στο εκλογικό σώμα.
Το «Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής και Εθνικής Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα» των Κώστα Λαπαβίτσα και Χάινερ Φλάσμπεκ (με το νομικό παράρτημα του Πέτρου Μηλιαράκη) υπήρχε ήδη από τον Μάιο, πολύ καιρό δηλαδή πριν την επιβολή των Capital Controls. Άλλωστε οι δύο συγγραφείς είχαν εκδώσει στα Αγγλικά το βιβλίο «Against the Troika» -που αποτελεί προπομπό του Σχεδίου- ήδη από τον Ιανουάριο του 2015, πριν ακόμα και από την 1η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ThePressProject θα δημοσιεύσει τελικά το Σχέδιο αυτό (χωρίς δηλαδή τις πιθανές επεξεργασίες που δέχτηκε μετά την επιβολήτων Capital Controls) και θα καλέσει στο τηλεοπτικό στούντιο τον Κώστα Λαπαβίτσα προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Θεωρούμε ότι παρά το εκλογικό αποτέλεσμα και παρά το μικρό άνοιγμα της συζήτησης σχετικά με το εθνικό νόμισμα οι πολίτες δεν έχουν ακόμα πλήρη εικόνα επί του θέματος. Θεωρούμε δημοσιογραφικό καθήκον -και επιτυχία- την εξασφάλιση της δημοσίευσης του και πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε πραγματικό έργο αφού το GREXIT, κατά δήλωση και των ευρωπαίων αξιωματούχων, δεν έχει αποφευχθεί οριστικά μετά την 20η Σεπτέμβρη οπότε είναι πιθανό να χρειαστεί να το διαχειριστούμε εκ νέου. 
Πάρε μέρος!
Το ThePressProject θα παρουσιάσει την Πέμπτη το πρωί το Σχέδιο που συγκρότησε ο Κώστας Λαπαβίτσας με τους συνεργάτες του σε ειδικό αφιέρωμα και θα απευθύνει όλα τα ερωτήματα των πολιτών μέσω του #askTPP το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση και τηλεοπτική συνέντευξη και στα Αγγλικά την επόμενη ημέρα το πρωί.
Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε τις σκληρότερες δυνατές ερωτήσεις προκειμένου να παραχθεί το αρτιότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το τηλεοπτικό εγχείρημα του TPP συνεχίζεται...

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: