Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών για δωρεά αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Προσφέρει για τον σκοπό αυτό 1 ευρώ
για κάθε συμμετοχή στον Κυριακάτικο Δρόμο Θυσίας
Με την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας να έχει φθάσει στο απροχώρητο και το πάλαι ποτέ κραταιό Νοσοκομείο Γιαννιτσών να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο, η αγωνία και ο προβληματισμός των ενεργών πολιτών δεν πρέπει να μένει στο καφενείο και στα λόγια. Η αυτοοργάνωση, ο εθελοντισμός και η προσφορά, πρέπει να γίνουν τα λάβαρα και ο τρόπος ζωής μας, αν θέλουμε να προσφέρουμε κάτι στον έρημο τόπο μας.
Όπως είναι σε όλους γνωστό, πάνω από δύο χρόνια αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας, που χρειάζονται την σχετική κρίσιμη για την ζωή τους εξέταση, να κινδυνεύουν άμεσα, αφού είτε πρέπει να πληρώσουν σε ιδιωτικά εξεταστήρια, είτε να μεταφερθούν σε άλλα Νοσοκομεία. Την ίδια ώρα οι ελλείψεις και σε άλλα μηχανήματα, υλικό και εξοπλισμό είναι τραγικές. Και φυσικά επί χρόνια και παρά το πέρασμα 5 υπουργών, κατά καραμπινάτη παράβαση του νόμου, η έδρα του Νοσοκομείου εξακολουθεί να είναι παράνομα φευγάτη, με όλες τις παρεπόμενες δυσάρεστες συνέπειες. Την ίδια ώρα υπουργοί, βουλευτές και πολιτευτές, έρχονται και παρέρχονται, υποσχόμενοι απατηλά και απραγματοποίητα λύσεις και παροχές.  
Με αφορμή λοιπόν τις τραγικές, σε προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές και υλικό, ελλείψεις του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, που όλοι οι πολίτες της περιοχής βιώνουμε τραυματικά στις επισκέψεις μας σε αυτό, ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ενώνει την αγωνία και τον προβληματισμό του, με την συγκινητική επιστολή του συνδημότη μας εκπαιδευτικού Δημήτρη Καρατσαλιώτη, και σε συνεργασία με λοιπούς φορείς της πόλης, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ίδρυσης Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με σκοπό την παροχή κάθε είδους βοήθεια προς το Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στο προσωπικό του και με πρωταρχικό στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά και δωρεά προς το Νοσοκομείο ενός αξονικού τομογράφου.
Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας, να συστρατευθούν και να συμπορευθούν στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο Γιαννιτσών να σταθεί στα πόδια του και να παράσχει τις υπηρεσίες υγείας που πρέπει να παρέχει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος.
Για τον λόγο αυτό παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ως τοπική κοινωνία, και πράττουμε το αυτονόητο που δεν μπορούν να μας παράσχουν αυτοί που πρέπει.
Για τον λόγο αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας, και με σημαία τον εθελοντισμό και το καθήκον για προσφορά, καλούμε την κοινωνία των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας, να στελεχώσει τον υπό ίδρυση Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και να πλαισιώσει με κάθε τρόπο τον αγώνα μας να εξοπλίσουμε εμείς το Νοσοκομείο μας με τον ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ που τόσο του λείπει.
Καλούμε κάθε συμπολίτη μας και κάθε φορέα της περιοχής, να δώσει το παρόν στην ιδρυτική – ενημερωτική συνέλευση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Και για να μην μένουμε στα λόγια, κάνουμε και την αρχή. Με αφορμή την διοργάνωση την προσεχή Κυριακή 27-9-2015 του Δρόμου Θυσίας που διοργανώνει ο Δήμος Πέλλας, σε μνήμη των εκτελεσθέντων από τα στρατεύματα κατοχής συμπατριωτών μας, ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, για τον σκοπό της αγοράς του ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ, θα διαθέσει το ποσό του ενός (1) ευρώ, για κάθε δρομέα που θα συμμετάσχει στον Ημιμαραθώνιο και στον αγώνα 6.000 μ. του ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΊΑΣ, για να αποτελέσει το ποσό αυτό το πρώτο έσοδο του ταμείου της προσπάθειας αυτής. 
Για τον λόγο αυτό καλούμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας, να συμμετάσχουν την Κυριακή στο Δρόμο Θυσίας, και για να τιμήσουμε τους αδικοχαμένους πατριώτες μας, αλλά και για να ξεκινήσουμε να κάνουμε πράξη το όραμα της αγοράς – δωρεάς ΑΞΟΝΙΚΟΎ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Αν τα καταφέρουμε και μία ζωή να σωθεί, θα έχουμε επιτελέσει το καθήκον μας. Και η ζωή που θα σωθεί δεν ξέρουμε ποιού θα είναι. Μπορεί να είναι και του στενότερου συγγενικού ή φιλικού προσώπου μας ή ακόμη και η δική μας.-

Για τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΞΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: