Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

«Κύριε Ρέντσι, έχω ένα μήνυμα για εσάς...»

«Δεν με ξεφορτωθήκατε κύριε Ρέντσι... Αυτό που ξεφορτωθήκατε, συμμετέχοντας στο ποταπό πραξικόπημα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Ελληνικής δημοκρατίας, είναι η δική σας ακεραιότητα ως Ευρωπαίος δημοκράτης».
Ετσι απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρόσφατη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού: «ξεφορτωθήκαμε τον Βαρουφάκη», όταν σχολίασε την έκβαση των ελληνικών εκλογών και θέλοντας να στείλει και μια προειδοποίηση και στους διαφωνούντες στο δικό του κόμμα. 
«Ο Μ Ρέντσι επιχαίρει επειδή "με ξεφορτώθηκε"- αναφερόμενος στην "απομάκρυνση" μου ως μια ένδειξη ότι οι "αποστάτες" (δηλαδή αυτοί που διχάζουν το κόμμα τους) αποβάλλονται. Πρόκειται για μια αιτιολογημένη ψευδαίσθηση», γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο προσωπικό του blog.
«Τον περασμένο Ιούλιο"ξεφορτώθηκαν" κάτι πολύ πιο σημαντικό από εμένα.... Ο κ. Ρέντσι με παρουσιάζει ως αποστάτη που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βρίσκεται στην πολιτική ερημιά. Η αλήθεια είναι πιο απογοητευτική. Σε αντίθεση με πολλούς από τους συντρόφους μου, έμεινα πιστός στην πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εκλεγήκαμε στις 25 Ιανουαρίου ως ενωμένο κόμμα που έφερε την ελπίδα στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό λαό....»
Αναφερόμενος στην τακτική της «παράτασης και προσποίησης» σχετικά με τα δάνεια διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και στις διαπραγματεύσεις στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, ο Γ.Βαρουφάκης αποδίδει ευθύνες στον Ιταλό πρωθυπουργό: 
«Κάτω από την αφόρητη πίεση των Ευρωπαίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένου και του κ.Ρέντσι (που αρνήθηκε να συζητήσει λογικά της προτάσεις της Ελλάδος) ο πρωθυπουργός μου Αλέξης Τσίπρας υποβλήθηκε σε έναν αβάσταχτο εκφοβισμό, σε καθαρό εκβιασμό, σε απάνθρωπες πιέσεις. Ο κ.Ρέντσι έπαιξε ένα κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια να λυγίσουν τον Αλέξη, με την τακτική του "καλού μπάτσου" και με βάση το αφήγημα "εάν δεν υποχωρήσεις, θα σε καταστρέψουν- σε παρακαλώ πες ναι". Οι δρόμοι μας με τον Αλέξη χώρισαν διότι διαφωνούσαμε στο εάν "αυτοί" μπλοφάρουν ή όχι  και όχι στο εάν εμείς σε κάθε περίπτωση έχουμε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπογράψουμε άλλη μια μη βιώσιμη συμφωνία, παραδίδοντας τα κλειδιά από αυτό απέμενε από το Ελληνικό κράτος στην αδίστακτη τρόικα. Αυτή ήταν και παραμένει η διαφωνία μου με τον Αλέξη».
Στη συνέχεια αναφέρεται στην αποχώρηση των μελών του Συριζα κα την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι τόσο αυτός όσο και άλλοι δεν μοιράστηκαν ποτέ την ίδια πολιτική ατζέντα με την ΛΑ.Ε και καταλήγει απευθυνόμενος προσωπικά στον Ιταλό πρωθυπουργό: 
«Κύριε Ρέντσι έχω ένα μήνυμα για σένα: Μπορείς να χαίρεσαι όσο θέλεις για το γεγονός ότι δεν είμαι πια υπουργός Οικονομικών και ούτε καν μέλος του Κοινοβουλίου. Αλλά "δεν με ξεφορτώθηκες". Είμαι ζωντανός πολιτικά, όπως μου θυμίζουν οι Ιταλοί όταν περπατώ στους δρόμους της όμορφης χώρας σας.
»Αυτό που ξεφορτωθήκατε συμμετέχοντας στο ποταπό πραξικόπημα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Ελληνικής δημοκρατίας τον περασμένο Ιούλιο ήταν η δική σας ακεραιότητα ως Ευρωπαίος δημοκράτης. Πιθανόν και την ψυχή σας. Ευτυχώς αυτό δεν είναι μη αναστρέψιμο. Αλλά πρέπει να κάνετε σοβαρές διορθώσεις. Ανυπομονώ να σας δώ να επιστρέφεται στις τάξεις των Ευρωπαίων δημοκρατών». 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: