Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΚΜ: ΔΡΑΣΗ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης διοργανώνει μια από τις σημαντικότερες δράσεις γνωριμίας των ατόμων με αναπηρίες και ειδικότερα των ατόμων με νοητική στέρηση με το νερό, στη λίμνη Βόλβη.
Η δράση αφορά στην εξοικείωση και εισαγωγή στο ναυταθλητισμό των ατόμων με νοητική στέρηση και είναι μέρος των δράσεων που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Συμμετέχουμε Ισότιμα». Γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα άτομα με νοητική στέρηση θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν επαφή με την ιστιοπλοΐα και την κωπηλασία, στη λίμνη Βόλβη, υπό την καθοδήγηση των μελών του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης.
Σημείο συνάντησης είναι τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας (55ο χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας), το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 9 το πρωί και η δράση θα διαρκέσει μέχρι τις 14.00’. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με προδήλωση υποχρεωτικά (για να υπάρχουν και τα απαιτούμενα σωστικά μέσα) στο τηλέφωνο 2313330810 (ώρες 9 π.μ. – 2 μ.μ.), ενώ στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί δωρεάν δεκατιανό και δίπλωμα συμμετοχής.
Για την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, στις 13.30’, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ισόγειο κεντρικού κτιρίου Β. Όλγας 198).
Η δράση έχει την υποστήριξη του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, του Πυροσβεστικού Σώματος, της 2ης ΕΜΑΚ, της ΕΠΟΜΕΑ, του Συλλόγου «Στο Νερό» (windsurfers λίμνης Βόλβης), της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Λέσχης Καταδρομέων και του Φορέα Διαχείρισης των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: