Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αναγνωστοπούλου: Απαλλαγή από τα θρησκευτικά χωρίς δήλωση συνείδησης των γονέων

Σε μια καθυστερημένη αλλά απολύτως αναγκαία διορθωτική κίνηση εκσυγχρονισμού προχωρά άμεσα η κυβέρνηση, καταργώντας την δήλωση των γονέων με επίκληση λόγων συνείδησης, ως προυπόθεση προκειμένου να απαλλαγεί κάποιος μαθητής από το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.
«Σεβόμαστε την εκκλησία,  το χώρο της, αλλά υπάρχει κι ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκεία», δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια  υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.
Μιλώντας στο «Κόκκινο» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία και τις προυποθέσεις απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα, η κ. Αναγνωστοπούλου το ξεκαθάρισε πως θα καταργηθεί άμεσα η προϋπόθεση της δήλωσης του γονέα. 
«Δεν μπορεί  να δηλώνει κανείς  να πρέπει  να υπογράφει κάτι σε δημόσιο έγγραφο τι είναι ή τι δεν είναι. Κακώς δεν το καταργήσαμε  και πρέπει να την καταργήσουμε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου.
Το ζήτημα είναι να μην υπάρξει πισωγύρισμα στην απόφαση αυτή, με δεδομένο ότι η επίσημη Εκκλησία θα αντιδράσει στην εφαρμογή της.

Πηγή: presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: