Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά για το Κ.Δ.Α.Π.μεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό στο χώρο του Κέντρου το πρωί της Τρίτης 22/9/15 και με την παρουσία του προσωπικού, γονέων και μαθητών καθώς και του Προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Κωνσταντίνου Μπαλτζίδη, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο ΚΔΑΠμεΑ.
Το ΚΔΑΠμεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ είναι ενταγμένο στην χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ από το 2002 φιλοξενώντας 25 άτομα με νοητικές και κινητικές αναπηρίες προσφέροντας τους εκπαίδευση, υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση.
Με την παρουσία επιστημονικού προσωπικού και εθελοντών το Κέντρο δέχτηκε για την φετινή χρονιά περισσότερες από 30 αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η ΔΗΚΕΠΑΠ κατέβαλε κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να εγκριθούν όλες οι θέσεις και σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο Κέντρο να είναι όσοι ορίζονται από την οργανωτικό του πλαίσιο.
Ο κ. Μπαλτζίδης στον χαιρετισμό του επισήμανε την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους για την άριστη λειτουργία του ΚΔΑΠμεΑ, γνωρίζοντας στα τόσα χρόνια λειτουργίας του την σημασία ύπαρξής του στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία της ΔΗΚΕΠΑΠ ανήκει στις επιτυχημένες από άποψη λειτουργίας και παροχών, δομές της Κεντρικής Μακεδονίας. Φιλοξενεί καθημερινά περισσότερα από 30 παιδιά με προβλήματα νοητικής και κινητικής υστέρησης. Το ΚΔΑΠμεΑ ξεκίνησε την λειτουργία του το 1998 και μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την αγάπη όλου του κοινωνικού συνόλου της πόλης και αυτό αποδεικνύεται από την συμμετοχή εθελοντών σε όλες τις δραστηριότητες, αλλά και από τους χορηγούς που μόνιμα πια συνδράμουν στην λειτουργία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: