Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2015 στην Πέλλα

Με τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι στην πρώτη θέση και με διαφορά 112 ψήφων από τη δεύτερη ΝΔ, διαφορά σαφώς μεγαλύτερη απ' αυτή των εκλογών του Ιανουαρίου έστω και με αισθητά μικρότερο αριθμό ψήφων, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα εκλογικά τμήματα της Πέλλας. Όπως καταλαβαίνετε, η ελπίδα ξανάρθε, έστω κι αν φαινόταν να την είχε κάνει πριν δύο μήνες με «ελαφρά» λόγω του επερχόμενου τρίτου μνημονίου... Το μεγάλο κακό που έχει προκαλέσει στον τόπο και τους πολίτες ο επί 40 χρόνια δικομματισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσε δεκανίκι στο 3ο φετινό εκλογικό προσωπικό θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα. Τελικά ψήφισαν οι έλληνες πρωθυπουργό και όχι πολιτικές γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι το προ διμήνου μεγαλοπρεπές 62% ΟΧΙ μετατράπηκε χθες σε θριαμβευτικό 82% ΝΑΙ στα μνημόνια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σ' αυτό κάτι υπόλοιπα τύπου Τζήμερου! Ο νέος εντελώς μεταμορφωμένος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς το πρόγραμμα της Θεσ/νκης και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, έδειξε επίσης για ακόμη μία φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ότι ο κύκλος των παλιών και διεφθαρμένων πολιτικών παρατάξεων έχει κλείσει ανεπιστρεπτί και στους τυφλούς άνετα μπορεί να βασιλεύσει ο μονόφθαλμος!
Μεγάλοι κερδισμένοι όμως πλην του πρώτου κόμματος και φυσικά της αποχής, είναι η Χρυσή Αβγή και η Ένωση Κεντρώων! Δεν συμπεριλαμβάνω στους αυτονόητα κερδισμένους την αμνησία, τη βλακεία και την ανευθυνότητα... Πρέπει να το εμπεδώσουμε ότι ο "μπαξές" έχει απ' όλα και να ζήσουμε μ' αυτό. Το εκλογικό σώμα δείχνει να πάει από το κακό στο χειρότερο, σ' έναν επικίνδυνα ανορθόδοξο και αδιέξοδο δρόμο... Φτάνω στο σημείο να δικαιολογώ την τεράστια αποχή με την οποία είμαι φύση και θέση κάθετα αντίθετος, όταν βλέπω ψηφοδέλτια στο "γάμο του καραγκιόζη"! Ειλικρινά δεν έχω καν το κουράγιο να σχολιάσω κάτι γι' αυτή την τραγωδία που ζήσαμε σ' αυτές τις εκλογές, πέραν ότι η Πέλλα αλλά και γενικότερα η Επικράτεια για ακόμη μία φορά «επαναστάτησαν», κι εναπόθεσαν τις ελπίδες, τις προσδοκίες, το μέλλον και τις ζωές των παιδιών τους, στον Νίκο Μιχαλολιάκο και στον Βασίλη Λεβέντη!
Στους κερδισμένους ποσοστίαια(κάποιες χιλιάδες ψήφοι χάθηκαν και πάλι, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύθηκε) και τίποτα παραπάνω και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έστω κι αν χρειάστηκαν κάτι «ξοφλημένα» δεκαδικά της ΔΗΜΑΡ και η «τελική πάσα» του Γ.Α.Π. για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος... Άλλωστε ο παλαιοκομματισμός και η διαπλοκή, ξέρουν καλά εκτός από τις πόρτες να χρησιμοποιούν και τα «παράθυρα» για να μπαίνουν... «Παράθυρα» που πιθανόν να ξαναδούμε στο άμεσο μέλλον να χρησιμοποιεί και το εξαϋλωμένο και πολιτικά «ορφανό» Ποτάμι, που διάγει την τελευταία περίοδο του σύντομου κομματικού και κοινοβουλευτικού του βίου, με πολιτικά συντεταγμένη πορεία από το πουθενά στο πουθενά! Το ΚΚΕ κλασικά με ξαφνικές άμυνες, κράτησε για πολλοστή φορά το 0-0. Μήδεν παθητικό, μηδέν ενεργητικό! Έχασε καμιά πενηνταριά χιλιάδες ψήφους, όμως ποιος νοιάζεται το «μοναστήρι» νάναι καλά... Οι ΑΝΕΛΛ εκτός ότι διέψευσαν και πάλι του πάντες, έβγαλαν από το άγχος των «αδόκιμων» συνεργασιών και τον Τσίπρα, που απέφυγε ανακουφισμένος μία ακόμη δύσκολη εκτέλεση, της «διπλής πιρουέτας» με συγκυβερνήτες Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.
Τέλος για τη Λαϊκή Ενότητα το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν πικρό, αφού για ελάχιστες ψήφους έμεινε εκτός νυμφώνος, φέρνοντας στο μυαλό άσχημες μνήμες από το μακρυνό 1993 και το 2,94% του ΣΥΝ. Οι αιτίες πολλές, αλλά υπάρχει πλέον αρκετός χρόνος για να αναλυθούν και να βγουν ασφαλή και χρήσιμα συμπεράσματα. Μια ρεαλιστική παράμετρος ίσως επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση ότι "όταν φεύγεις από το μαντρί σε τρώει ο λύκος" ... Το οξύμωρο είναι όμως ότι και σ΄αυτές τις εκλογές «τιμωρήθηκε» η συνέπεια πράξεων και λόγων και επιβραβεύτηκε η κωλοτούμπα και τα μνημόνια... Σίγουρο θεωρείται απ' όλους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, ότι η πολιτική πορεία της Λαϊκής Ενότητας μόλις ξεκίνησε και ο δρόμος θα είναι αρκετά τραχύς και δύσκολος μέσα σ' αυτό το ασφυκτικό μνημονιακό πολιτικό πλαίσιο και χωρίς κοινοβουλευτική παρουσία, αλλά όλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να την ακολουθήσουν μέχρι την τελική δικαίωση που δεν θα αργήσει να έρθει. Ξημερώνει ένα σκληρό "μνημόνιο" με δυσβάχτα μέτρα για το λαό μας και δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! 
Τέλος ότι στην Πέλλα καταγράφηκε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας στην Π.Ε. Πέλλας, αγγίζοντας το πανελλήνιο ποσοστό της, δεν μας παρηγορεί καθόλου.
Ας δούμε τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα τόσο στη Π.Ε. Πέλλας(λείπει ένα εκλογικό τμήμα), στη Δ.Ε. Πέλλας, όσο και ειδικότερα στο δικό μας Ε.Δ. Πέλλας και τα επιμέρους εκλογικά του τμήματα:
Π.Ε. Πέλλας

Δ.Ε. Πέλλας

Ε.Δ. Πέλλας

Ε.Τ. 221ο

Ε.Τ. 222ο

Ε.Τ. 223ο

Ε.Τ. 224ο

Δεν υπάρχουν σχόλια: