Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Επιστολή στην ΕΠΟ από 7 γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου για την εκπομπή στα «Στα Πέναλτι» του ΑΝΤ1

Συνολικά 7 γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ και ζητάνε να σταματήσει η εκπομπή του ΑΝΤ1 που προηγείται των αγώνων του
#EURO2020.
Την αντίδραση 7 γυναικείων ομάδων ποδοσφαίρου προκάλεσε η εκπομπή «Στα Πέναλτι» του ΑΝΤ1 που προβάλλεται λίγο πριν την έναρξη των αγώνων κάθε μέρα. Η συγκεκριμένη εκπομπή δείχνει δύο ομάδες γυναικών να χτυπούν πέναλτι με κάπως... προκλητική εμφάνιση.
Ο Ατρόμητος Αθηνών, τα Γιάννινα, ο Οδυσσέας Γλυφάδας, η ΑΕΚ Μεσολογγίου, η Ολυμπιάδα Υμηττού, ο Αστέρας Ρεθύμνου και ο Εθνικός Πειραιώς, στέλνουν επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητάνε την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας προς τον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, προκειμένου να σταματήσει η εκπομπή "Στα Πέναλτι".
Αναλυτικά η επιστολή...
«Τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα με την έναρξη του Euro 2020 γινόμαστε μάρτυρες μίας άθλιας και συκοφαντικής προσπάθειας δυσφήμησης του γυναικείου ποδοσφαίρου από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μέσα από την εκπομπή του Φάνη Λαμπρόπουλου σε πεντάλεπτα σποτ πριν από κάθε ματς του Euro 2020, που προσβάλλει χιλιάδες κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.
Ένα πεντάλεπτο βουτηγμένο στον σεξισμό που δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα παρά μόνο την προώθηση (του σεξισμού).
Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι ημίγυμνα κορμία, ούτε καυγάδες όπως οραματίζεται ο δημιουργός των σποτ.
Το σποτ που παρουσιάζει ο εν λόγο κύριος είναι άκρως δυσφημιστικό, απαράδεκτο και προσβάλει τη γυναίκα και γενικά της αθλήτριες του χώρου.
Ακυρώνει την προσπάθεια όλων μας για την προώθηση του ποδοσφαίρου γυναικών δίνοντας την εντύπωση ενός σόου με ημίγυμνες αθλήτριες που διαπληκτίζονται και ασχημονούν εντός του γηπέδου.
Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι αθλητισμός με πρωταγωνιστή τη γυναίκα μέσα στο γήπεδο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το απαράδεκτο κατασκεύασμα που παρουσιάζουν.
Ζητάμε με την επιστολή μας αυτή την άμεση παρέμβαση σας προς τους υπεύθυνους του σταθμού για την άμεση διακοπή αυτών των προσβλητικών σεξιστικών και δυσφημιστικών σποτ και παρακαλούμε να ζητήσετε την δημόσια συγγνώμη τους».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: