Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη στους πρόποδες της Ακρόπολης, με κομπάρσο την Ντερ Λάιεν

Μόλις μία ημέρα μετά το νόμο-καρμανιόλα για τα εργασιακά δικαιώματα ο Κ. Μητσοτάκης σ' ένα σκηνοθετημένο σόου στους πρόποδες της Ακρόπολης θέλησε να παρουσιάσει την κυβέρνησή του ως «αποτελεσματική» και «οργανωτική», με ντεκόρ πολλούς από τους υπουργούς του, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε ψηφιακές οθόνες.
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» αποτελεί την «επόμενη εκδοχή της χώρας, της νέας Ελλάδος», έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη με καλά μελετημένες πρωτοβουλίες και έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες χάρη πρόγραμμα, που δέχτηκε «κολακευτικά σχόλια στις Βρυξέλλες» και περιλαμβάνει περίπου 31 δισ. εκ των οποίων σχεδόν 8 δισ. θα εκταμιευθούν εντός του 2021.
 
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο 175 κρίσιμων επενδύσεων εκτιμώντας πως τα συνολικά κεφάλαια που θα κινητοποιηθούν θα φτάσουν 100 δισ. επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψη για 200.000 θέσεις εργασίας και αύξηση του ΑΕΠ κατά 7 μονάδες.
«Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 σύντομα θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε κάθε περιφέρεια στης χώρας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για την «πλήρη ψηφιοποίηση δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων μας, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, τα μεγάλα έργα».
«Γράφουμε ξανά Ιστορία...»
Από την πλευρά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε και επίσημα την έγκριση του σχεδίου, που περιλαμβάνει 17,8 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 12,7δισ.ευρώ σε δάνεια, από την Κομισιόν.
H ίδια ισχυρίστηκε πως το σχέδιο, που πέρασε βέβαια μετά από ενδελεχή ανάλυση των υπηρεσιών της Κομισιόν, θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία με επενδύσεις που θα κάνουν την Ελλάδα ισχυρότερο, πιο ανθεκτική, για το μέλλον.
 
«Γράφουμε ξανά Ιστορία. Γι΄ αυτό η επιτυχία της Ελλάδας, είναι επιτυχία της Ευρώπης» είπε η ίδια και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εξαιρετική συνεργασία και τη συμβολή στην προσπάθεια για το ψηφιακό πιστοποιητικό. Και δεν παρέλειψε να πει ότι Ευρωπαίοι περιμένουν να έρθουν στην Ελλάδα για τις διακοπές.
«Ψηφιοποιούμε τις οικονομίες μας. Η πράσινη συμφωνία γίνεται πραγματικότητα και ετοιμάζουμε τις κοινωνίες μας να γίνουν πιο ανθεκτικές. Το πρόγραμμα μας ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ», είπε επίσης.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της καθυστερημένης άφιξης της προέδρου της Κομισιόν στη χώρα, ακυρώθηκε η πρωινή συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: