Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Άι Γονιμοποιήσου

Επιτέλους ένα συνέδριο, όπου θα αντιμετωπίσει το κυρίαρχο πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές απαντά σε όσα δεν τολμήσαμε να θέσουμε στον δημόσιο διάλογο. Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες για χρόνια κλεισμένες στα σπήλαια δεν γνώριζαν ότι μετά τα 40 είναι πιο δύσκολο να αποκτήσεις παιδιά. Με το που εξήλθαν και είδαν το φως του ήλιου, θαμπώθηκαν και πήγαν να σπουδάσουν, να πιάσουν την δουλειά που ήθελαν και όταν βρήκαν τον άντρα των ονείρων τους, όπως λέει και το video που προωθεί το συνέδριο, δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά. Δεν φταίνε, πάλι καλά, δεν ήξεραν, τους ξεγέλασαν. Αν κρίνουμε από τους ειδικούς που συμμετέχουν, πλήθος μητροπολιτών και αρχιεπισκόπων, προφανώς το πρόβλημα όπως λέει και ο πεφωτισμένος υπουργός Βορίδης είναι η αριστερά που αλλοιώνει ήθη και έθιμα αιώνων.
Ευτυχώς λύσεις υπάρχουν και όλοι ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πως να τεκνοποιούμε γυναίκες παρά την θέληση τους. Ξεκινάμε φυσικά πρώτα με έναν θεοσεβούμενο νόμο για τις αμβλώσεις όπως έκανε η χριστιανική Πολωνία. Η ακροδεξιά κυβέρνηση εκεί επιτρέπει αμβλώσεις σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας και κινδύνου της ζωής της μητέρας, αλλά όχι για παράδειγμα αν διαπιστωθεί ότι το έμβρυο παρουσιάζει γενετικές ανωμαλίες.
Το εργατοκτόνο νομοσχέδιο που εξαφανίζει τον ελεύθερο χρόνο κάνοντας το 10ωρο κανόνα και καταργεί την πενθήμερη εργασία προφανώς και δεν ευθύνεται. Εξάλλου θα λάβεις άδεια όταν η επιχείρηση το κρίνει οικονομικά συμφέρον. Γνωστό είναι ότι τα παιδιά διατηρούνται χωρίς να αλλοιώνονται στο ψυγείο για 2 με 3 μήνες. Μετά όταν η επιχείρηση σου επιτρέψει τα ρεπό, τα ξεπαγώνεις και περνάτε οικογενειακά μαζί.
Το πρόβλημα των χρημάτων αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα. Μειώστε τις απαιτήσεις σας. Δε χρειάζεται όλοι να σπουδάζετε, για αυτό τον λόγο και μειώνεται η βάση του 10. Σας αποπροσανατολίζει το πανεπιστήμιο και νομίζετε ότι μπορείτε να πετύχετε κάτι πέρα από την τεκνοποίηση. Αν δουλεύατε από τα 18 και κάνατε παιδιά στα 25, όλα μέλι γάλα θα ήταν.
Αλλά να επανέλθουμε στο θέμα μας, η γυναίκα είναι μόνο για το κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας. Η ελεύθερη της βούληση μπορεί να περιοριστεί στις τρίχες. Πόσες να έχεις και που. Αυτά είναι τα ζητήματα που τις καίνε, τα άλλα ας τα αφήσουν σε εμάς που ξέρουμε…
Χαίρομαι που η ΑΕ Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπαίνει μπροστά για αυτό το φλέγον ζήτημα. Επιτέλους να δείξουμε ότι δεν υπάρχουν μόνο οι γυναίκες οι τριχωτές που θέλουν να αποφασίζουν και ρίξανε την Ελλάδα στα βράχια.
ΥΓ Η υπογεννητικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις ιδεοληψίες της δεξιάς του 1960. Η συζήτηση πρέπει να είναι γενναία να αναλύσουμε το ρόλο της γυναίκας προφανώς όχι με τα εργαλεία του 1960 αλλά με όρους 2030. Η μητέρα πώς θα βρίσκει χρόνο με τα παιδιά της και δεν θα τα μεγαλώνουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες και πως θα επανεντάσσεται στην αγορά εργασίας. Οι δεξιοί άεργοι θέλουν γυναίκες μαμάδες, αλλά οι εργοδότες τουναντίον. Οι πρόσφυγες είναι άλλη μια παράμετρος λύσης σε αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι συλλογικό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με έναν σοβαρό δημόσιο διάλογο.
 
Αντώνης Ελευθεριάδης
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: