Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 06/11-06-2021) που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ.).
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) το μεσημέρι και αύριο Σάββατο (12-06-2021) σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα.
Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
1. Σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) από το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.
2. Αύριο Σάββατο (12-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)
Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: