Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Σοβαρά; Ο Νίκολαος Γλύξμπουργκ είναι «πρίγκιπας» κι «εκπροσωπεί» την Ελλάδα;

Όλα τα είχαμε σε αυτή τη χώρα, οι Γλύξμπουργκ μας έλειπαν. Στην «Καθημερινή» στις 13 Ιουνίου διαβάζουμε: «Ο πρίγκιπας Νικόλαος εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Μπιενάλε Ντιζάιν του Λονδίνου»!
Απορία πρώτη: Ποιος «πρίγκιπας»; Έχουμε «βασιλιά» στη χώρα για να έχουμε και «πρίγκιπα»; Ένας «τέως» υπάρχει, γνωστότερος στη χώρα και ως «Κοκός». Συμπέρασμα: Εάν θέλετε τόσο πολύ να χρησιμοποιείτε «πριγκιπικούς» τίτλους, για τον γιο του «τέως», βάλτε κι ένα «πρώην», για τα μάτια του κόσμου.
Απορία δεύτερη: Τι είδους εκπροσώπηση είναι αυτή; Την έχει εγκρίνει κάποιος κυβερνητικός παράγοντας, κάποια επιτροπή, το υπουργείο Πολιτισμού; Πάντως, στην ιστοσελίδα της Μπιενάλε Ντιζάιν του Λονδίνου ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ έχει πιο «βαρύ» τίτλο από τον «πριγκιπικό». Συγκεκριμένα, αναφέρεται ως HRH (His Royal Highness) Prince Nikolaos, δηλαδή «η αυτού βασιλική υψηλότητα πρίγκιπας Νικόλας»!
Και ορισμένα ακόμα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Νικόλαος Γλυξμπουργκ μάλλον δεν αυτοπροτάθηκε να «εκπροσωπήσει» (!) την Ελλάδα. Η Μπιενάλε Ντιζάιν του Λονδίνου, σύμφωνα με ρεπορτάζ, στην avgi.gr, ξεκίνησε το 2016 και πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια. Ελληνική συμμετοχή για το 2018 ήταν η Nassia Inglessis με το έργο της «Ανυπακοή». Η Nassia Inglessis έλαβε επίσημη πρόσκληση από τον διευθυντή της έκθεσης Μπιενάλε για να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα το 2018 και η συμμετοχή της ήταν εγκεκριμένη από την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο. Έγινε κάτι ανάλογο με τον Νικόλαο Γλυξμπουργκ;
Το ερώτημα προς την κυβέρνηση είναι συγκεκριμένο: Σοβαρά; Ο Νίκολαος Γλύξμπουργκ είναι «πρίγκιπας» κι «εκπροσωπεί» την Ελλάδα;
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: