Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Στην επίθεση κατά Μενδώνη ο Τσίπρας για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας

Με τους απολυμένους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού συναντήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για εκδικητική συμπεριφορά από τη Λίνα Μενδώνη.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μια υπόθεση που έχει «αμαρτωλό παρελθόν», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να υπάρξει «κάθαρση».
Ωστόσο, όπως είπε, δεν φανταζόταν ότι «η σημερινή κυβέρνηση» θα λειτουργούσε «εκδικητικά» απέναντι στους υπαλλήλους που συνέβαλαν στην «κάθαρση» αυτή, ενώ πρόσθεσε ότι «διώκονται επιλεκτικά».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε την υπόθεση «μείζον πολιτικό ζήτημα», καθώς αυτές τις μέρες συζητιέται το νέο εργασιακό πλαίσιο, το οποίο «διευκολύνει τις απολύσεις, αυξάνει τον χρόνο εργασίας και μειώνει τις αμοιβές» και την ίδια στιγμή προχωράει σε «εκδικητικές απολύσεις» στο Δημόσιο.
Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» του γι' αυτήν την «εκδικητική λογική» που, όπως ανέφερε, «δείχνει μάλλον ότι κάποιοι έχουν πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες τους για να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο», επισημαίνοντας ότι υπήρξε η μέριμνα να συνεχιστεί το κοινωνικό έργο του Ταμείου, ενώ «σταμάτησε να ρέει “μαύρο” χρήμα στο καθεστώς που είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια».
Τέλος, σημείωσε ότι η μάχη είναι «διπλή» για τους εργαζόμενους, αφενός, η δικαστική, για να ανακληθούν οι απολύσεις και αφετέρου η πολιτική, στην οποία, ανέφερε, ότι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος που έχει ψηφίσει για την «εξυγίανση του Ταμείου» και ταυτόχρονα τη μεταφορά των υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, ώστε «να μην χάσουν τη δουλειά τους» αλλά να υπάρξει «κάθαρση και αξιοποίηση των χρημάτων για σκοπούς κοινωνικής ανταποδοτικότητας και στήριξης των εργαζομένων».
Εκ μέρους των απολυμένων εργαζόμενων του βρεφονηπιακού σταθμού και Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ, μίλησε η Κατερίνα Αθανασοπούλου, η οποία υπογράμμισε πως μετά από 25 χρόνια εργασίας στον συγκεκριμένο φορέα, απολύθηκαν «αιφνιδιαστικά» από τον εκκαθαριστή του Ταμείου καθ' υπόδειξη της υπουργού. Όπως είπε, ενώ υπάρχει ο νόμος που εξυγίανε τον φορέα, η υπουργός «αρνείται πεισματικά να τον εφαρμόσει».
Πρόσθεσε, δε, ότι πριν την απόλυσή τους, οι εν λόγω εργαζόμενοι ήταν σε καθεστώς αναστολής για δέκα μήνες, χωρίς αμοιβή, κάτι που όπως κατήγγειλε «δεν συνέβη σε κανένα» και κατέληξε κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: