Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Με 600 ζωγραφισμένα ξυλάκια από τους μαθητές του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών φτιάχτηκε «Ο ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Ο πίνακας δωρίσθηκε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών
Έναν εντυπωσιακά όμορφο πίνακα φτιαγμένο από 600 γλωσσοπίεστρα που το καθένα αποτελεί ένα έργο ζωγραφικής, οι μαθητές του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ του δήμου Πέλλας, θέλησαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Ο πίνακας παραδόθηκε σήμερα 5 Ιουλίου στον διοικητή της Νοσοκομειακής Μονάδας των Γιαννιτσών κ. Ευάγγελο Λόγγο και την γιατρό που πραγματοποίησε τους εμβολιασμούς κ. Θεοδώρα Γεωργιάδου.
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ ήταν από τα σχολεία που έμειναν σε λειτουργία στην διάρκεια της καραντίνας λόγω ιδιαιτερότητας των ωφελούμενών της. Τα παιδιά με νοητικές και κινητικές αναπηρίες αντιμετώπισαν ακόμη πιο δύσκολα την υγειονομική κρίση και τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι.
Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν η υποστήριξη και του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για τον εμβολιασμό παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού, στον χώρο του Κέντρου, με κάθε ασφάλεια προσφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι βαριές κινητικές και νοητικές αναπηρίες των ατόμων που φοιτούν στο ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών, δημιούργησανδυσκολίες μετακίνησης για τον ομαδικό εμβολιασμό τους. Η διοίκηση του νοσοκομείου και το ιατρικό προσωπικό ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη εμβολιασμού και προστασίας από τον covid19, βρέθηκαν και για τις δυο δόσεις κοντά στα παιδιά.
Ο διοικητής κ. Λόγγος μιλώντας στη διάρκεια της μικρής τελετής παραλαβής του έργου, επισήμανε «την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι» και ευχαρίστησε τα παιδιά για το όμορφο έργο συμβολικής σημασίας με χρήση ιατρικού υλικού. Τόνισε «πως ήταν και για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών κάτι δύσκολο, αλλά αποδείχτηκε πως το νοσοκομείο μας ήταν εντυπωσιακά μάχιμο. Με δυσκολίες και πολύ αγώνα από όλο το προσωπικό και με διάθεση να είναι κοντά στον πολίτη για την ασφάλειά του, η μάχη αυτή είναι συνεχής».
Η υπεύθυνη των Καλλιτεχνικών εργαστηρίων κ. Σέμου Αναστασία εξήγησε πόσο σημαντική ήταν η ομαδική δουλειά για την δημιουργία του πίνακα και επεσήμανε πως επιλέχτηκαν τα ξυλάκια, ως ιατρικό υλικό κι ότι το καθένα είναι ένα ξεχωριστό έργο, ενώ πάνω σε κάποια γλωσσοπίεστρα τα παιδιά έγραψαν και τα ονόματά τους.
Το έργο με τον τίτλο «Ο ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ» που αποτελεί εργασία των μαθητών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες της ΔΗΚΕΠΑΠ Πέλλας, θα βρίσκεται πια τοποθετημένος σε χώρο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με την ευχή η αισιοδοξία των χρωμάτων του να προσφέρει περισσότερη ελπίδα και υγεία στην ψυχή και στο σώμα μας. Με την ευχή να είμαστε υγιείς όλοι και περισσότερο τα παιδιά.
Στην συνάντηση παράδοσης παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Επιτροπάκης Αθανάσιος ο οποίος ευχαρίστησε τον διοικητή του νοσοκομείου, αλλά και την γιατρό-αναισθησιολόγο κ. Γεωργιάδου Θεοδώρα για την συμμετοχή της σε όλη την διαδικασία του εμβολιασμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: