Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Αντί να απολογηθεί για την καθυστέρηση, θριαμβολογεί και μετράει... επιτυχίες!

Το άσπρο μαύρο θέλησε να παρουσιάσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη σύλληψη του καταδικασμένου ναζιστή, Χρήστου Παππά, χθες βράδυ σε διαμέρισμα του Ζωγράφου.
Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το γεγονός ότι το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν φυγόποινος για εννέα μήνες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «μεθοδική και συστηματική δουλειά», την ώρα που ακόμα και μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα μεταδίδουν ότι ο χρυσαυγίτης εντοπίστηκε τελικά σε κεντρική περιοχή.
Θυμίζουμε ότι ήταν 22 Οκτωβρίου του 2020 όταν το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ διαπίστωσε ότι ο 60χρονος είχε εξαφανιστεί, αφού είχαν ήδη περάσει δεκαπέντε μέρες από τη μέρα που η ελληνική Δικαιοσύνη είχε καταδικάσει τον ναζιστή για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αλλά εκείνος είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα ίχνη του πριν από την απόφαση της 1ης Οκτωβρίου.
Από την πλευρά του ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση «ότι με τις βελτιώσεις που σχεδιάζουμε εμείς εδώ, η παρούσα πολιτική ηγεσία από κοινού με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τη φυσική ηγεσία, θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στη μάχη -η Ελληνική Αστυνομία- κατά του εγκλήματος και στην υπεράσπιση της νομιμότητας στο δημόσιο χώρο».
Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως πρόκειται για την τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο 15ημερο, μετά την εξάρθρωση εγκληματικού κυκλώματος στη Ζάκυνθο, την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και την ανεύρεση των κλεμμένων έργων της Εθνικής Πινακοθήκης.
Ωστόσο, για τις δύο τελευταίες υποθέσεις η αστυνομία έχει δεχτεί επικρίσεις. Ειδικά, για την κυβερνητική φιέστα με «θύμα» τον Πικάσο η χώρα έγινε διεθνής ρεζίλι δείχνοντας ότι μάλλον η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν αποτελεί προτεραιότητά της.
Πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης βλέπει μόνο «επιτυχίες» που «συναρτώμενες με τα θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκλήματικότητας και της μικροεγκληματικότητας, που μέχρι το 2019 υπήρξε μία αληθινή μάστιγα ιδίως για την Αθήνα και το κέντρο της, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ότι ο υψηλός επαγγελματισμός της Ελληνικής Αστυνομίας και η βαθιά προσήλωση στο καθήκον έχουν φέρει και φέρουν αποτελέσματα».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: