Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021

Θεοδώρα Τζάκρη: Η κυρία Μενδώνη «αποψίλωσε» τον πολιτισμό της Πέλλας

Η βουλευτής Ν. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Θεοδώρα Τζάκρη, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη στην Έδεσσα, προέβη μέσα από την προσωπική της σελίδα στο FB στην παρακάτω δήλωση:
«Ζήτησε την αποψίλωση του αρχαιολογικού χώρου στον Λόγγο της Έδεσσας και δεν είπε λέξη για την δημιουργία Αρχαιλογικού Μουσείου
Η κυρία Μενδώνη, κατά γενική ομολογία, είναι μια αποτυχημένη Υπουργός Πολιτισμού.
Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση Υπουργού Πολιτισμού που θα μείνει στην ιστορία για την ζημιά που προκάλεσε στην πολιτιστική κληρονομιά μας (τσιμέντωμα Ακρόπολης, metro Θεσσαλονίκης, υπόθεση Λιγνάδη κλπ).
Ακολουθώντας την μακρά παράδοση της Δεξιάς, μας επισκέφτηκε περισσότερο για να τονίσει, με την ολοσχερή αγνόηση των δικαίων αιτημάτων μας, ότι είμαστε μια παραμεθόριος περιοχή της χώρας.
Αγνόησε το αίτημα του λαού της Έδεσσας για την ανέγερση Αρχαιολογικού Μουσείου, αγνόησε την ανάγκη δέσμευσης πόρων για την συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, περιφρόνησε την πολιτιστική σημασία του συνοικισμού του Βαροσίου, και, το πιο βασικό, έδειξε ανέπαφη με την έκταση και την σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πέλλας στο σύνολό της.
Αυτή η επίσκεψη με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο διαγωνισμός ανικανότητας και ανεπάρκειας των Υπουργών του κυρίου Μητσοτάκη δεν έχει τέλος, γιατί κάθε φορά μας επισκέπτεται κάποιος χειρότερος από τον προηγούμενο.
Οι πολίτες της Πέλλας εμπεδώνουν κάθε μέρα και περισσότερο την απλή αλήθεια. Ότι η μόνη πιθανότητα ανάκαμψης της Πέλλας ταυτίζεται με την πτώση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: