Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Ωμές απειλές αντί για εξηγήσεις από Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα μηνύματα των υπηρεσιακών παραγόντων που τον επικαλούνται, βγάζοντας την ουρά του απέξω για την είσοδο εμπύρετων ατόμων της Φενέρμπαχτσε στη χώρα με εντολή «του μεγάλου» ● Επιτίθεται στην «Εφ.Συν.» με υβριστικούς χαρακτηρισμούς ● Η απάντηση της συντάκτριας και οι αντιδράσεις.
Μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έσπευσε να εξαπολύσει απειλές κατά της «Εφ.Συν.» σε σχετική ανακοίνωση:
«Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος στην Εφημερίδα των Συντακτών και προς αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνω τα εξής: Πρόκειται για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία. Ως εκ τούτου, άμεσα καταθέτω αφενός μεν αγωγή για τα όσα ψευδώς αναφέρονται για εμένα σε αυτό, αφετέρου δε μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων, ώστε η υπογράφουσα δημοσιογράφος και η σύνταξη της εφημερίδας να προσκομίσουν τα στοιχεία που διατείνονται ότι έχουν και να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες άλλων εμπλεκόμενων προσώπων.
Ως προς την ουσία του ζητήματος, επισημαίνω ότι ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων - συνοδών της ομάδας μπάσκετ Fenerbahce με πυρετό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Η ομάδα Fenerbahce αφίχθη στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου 2020 με ειδική πτήση charter και όλα τα μέλη της οδηγήθηκαν στον καθορισμένο χώρο υποδοχής του αεροδρομίου, όπου πραγματοποιήθηκε ο σχετικός έλεγχος των απαιτούμενων για την είσοδό τους στη χώρα εγγράφων κατά την προβλεπόμενη διαδικασία (PCR test 72 ωρών και PLF) και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Euroleague και της FIBA. Σημειωτέον ότι για όλες τις αφίξεις στη χώρα δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει διαδικασία θερμομέτρησης.
Η μόνη εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας αφορά στην έγκριση του αιτήματος της ομάδας του Παναθηναϊκού και της αεροπορικής εταιρείας FreeBird για κατ’ εξαίρεση έγκριση της εισόδου της Fenerbahce στη χώρα που υπεβλήθη στις 8 Οκτωβρίου 2020, εξαιτίας της απαγόρευσης πτήσεων από Τουρκία προς Ελλάδα την περίοδο εκείνη και η οποία δόθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις υποχρεώσεις προς Euroleague και της FIBA.
Τέλος, την αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και στα όρια της εμμονικής ιδεοληψίας δημοσιογραφική συμπεριφορά της συντάκτου του εν λόγω δημοσιεύματος που δεν ζήτησε καν την άποψή μου και τη θέση μου για την κατάπτυστη και συκοφαντική προς το πρόσωπό μου εκ μέρους της έωλη και ανυπόστατη καταγγελία, την αφήνω στην κρίση των συναδέλφων της δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΑ, αλλά και όλων εκείνων που επικαλούνται κατά το δοκούν και ψευδεπίγραφα τη δημοκρατία, αλλά κλείνουν τα μάτια τους σε φασιστικής λογικής επιλογές στοχοποίησης προσώπων για λόγους μικροπολιτικού οφέλους».
Απάντηση συντάκτριας
Είναι αλήθεια πως δεν μας εξέπληξε η χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά σε ό,τι αφορά τις απειλές, την προσπάθεια εκφοβισμού, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και την αυθαίρετη εκτίμηση ότι πρόκειται για μεθοδευμένες και κατασκευασμένες (;) αθλιότητες σε βάρος του. Εκείνο που μας εξέπληξε όμως είναι ότι ο ίδιος φροντίζει να βγάλει -επί το λαϊκότερο- την ουρά του απέξω. Δεν σχολιάζει καν τις υπόλοιπες ανατριχιαστικές αναφορές στα μηνύματα που ανταλλάχτηκαν μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων και αρκείται στο να παραθέσει στοιχεία για το πώς η Πολιτική Προστασία κλήθηκε απλά να εξαιρέσει την πτήση, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τότε στο αεροδρόμιο δεν υπήρχε διαδικασία θερμομέτρησης.
Παραβλέπει εδώ το γεγονός ότι σε όλο το διάστημα γίνονταν δειγματοληπτικές θερμομετρήσεις και κυρίως ότι ο ένας από τους δύο συνομιλούντες με μηνύματα εξέφραζε την αγωνία του διότι οι επισκέπτες ήταν διαπιστωμένα εμπύρετοι. Επίσης προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλέκονται τελικά και κάποια άλλα πρόσωπα στην υπόθεση και καλεί τον εισαγγελέα να το διερευνήσει. Για ΕΔΕ βέβαια που θα εντόπιζε τα τυχόν εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν κάνει λόγο! Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι φανερό από την ανακοίνωσή του είναι η προσπάθεια να προκαταλάβει το όποιο ενδεχόμενο εισαγγελικό πόρισμα.
Και δυο λόγια για την τελευταία αποστροφή της ανακοίνωσης σε ό,τι αφορά την «Εφ.Συν.» και εμένα προσωπικά. Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί δεν επηρεάζουν και δεν πτοούν το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετούμε στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Προφανώς είναι αλλιώς μαθημένος από άλλα ΜΜΕ ο κ. Χαρδαλιάς.
Θ. Καμπαγιάννης: Η πολιτική εξαχρείωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης γράφει για τις απειλές Χαρδαλιά στην «Εφ.Συν.» και την πολιτική εξαχρείωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη:
«Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απειλεί με αγωγή την Αντα Ψαρρά και την «Εφημερίδα των Συντακτών» για το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα, σύμφωνα με το οποίο οι επικεφαλής της πολιτικής προστασίας στο αεροδρόμιο μεθόδευσαν τον Οκτώβριο του 2020 την υπέρβαση εν μέσω πανδημίας των ελέγχων τεσσάρων μελών της Φενέρμπαχτσε, αν και αυτά ήταν εμπύρετα, «με εντολή Χαρδαλιά».
Η ανακοίνωση στρέφεται κατά του Τύπου και της ερευνητικής δημοσιογραφίας, την ίδια στιγμή που αναφέρεται σε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία για να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα. Τι φοβερή ανακολουθία! Να είσαι υπουργός και να απασχολείς την Εισαγγελία με ένα δημοσίευμα, το οποίο έχεις ήδη σπεύσει να απαξιώσεις και να χαρακτηρίσεις ψευδές και συκοφαντικό!
Με την ανακοίνωση αυτή ο κ. Χαρδαλιάς επιχειρεί να συγκαλύψει τις περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις από υφισταμένους του και τα όσα συγκλονιστικά αυτοί αναφέρουν στα μεταξύ τους μηνύματα: χρήση καρτών SIM χωρίς ταυτοποίηση («πακιστανικά κινητά») από κρατικούς αξιωματούχους εν είδει συμμορίας, απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και σκύλευση των νεκρών στο Μάτι («Σιγά μη μπλέξουμε. Οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό»), παραβίαση μέτρων για την αποτροπή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας, παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας. Για αυτά τα εξόχως σοκαριστικά δεν βρήκε τίποτα να πει στην ανακοίνωσή του ο κύριος υπουργός. Και πώς αλλιώς, αφού φέρεται ως ο εντολέας των περιγραφόμενων αξιόποινων πράξεων...
Δυστυχώς, η αποκάλυψη ότι οι έλεγχοι για τον κορονοϊό γίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αναλόγως πολιτικών γνωριμιών και της ταυτότητας των ελεγχομένων, δεν προξενεί έκπληξη. Οι εικόνες της Πάρνηθας και της Ικαρίας και ο τρόπος που ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε την καταφανή υπέρβαση από τον ίδιον των κανόνων που η κυβέρνησή του θέσπισε έβαλε χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Αλλά, όσον αφορά τον κύριο Χαρδαλιά, ας θυμηθούμε το ανεκδιήγητο έγγραφο που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης με την κατ’ εξαίρεση άδεια για τα βαφτίσια στα οποία διατέλεσε νονός.
Οταν η κυβέρνηση μας ανακοινώνει κατάμουτρα μια διαδικασία κατ’ εξαίρεση χορήγησης αδειών που δεν περιγράφεται σε κανέναν νόμο και καμία ΚΥΑ και όταν δημοσιοποιούνται έγγραφα που θεμελιώνουν το δικαίωμα του υπουργού να παραβιάζει τα μέτρα κατά βούληση, τότε επέρχεται μια πολιτική εξαχρείωση. Γέννημα αυτής της εξαχρείωσης είναι ένας μηχανισμός παραβίασης της νομιμότητας, από τον υπουργό μέχρι το τελευταίο στέλεχος της διοίκησης. Αυτή η Ελλάδα, η παλιά Ελλάδα όπου όποιος «έχει μπάρμπα στην Κορώνη» μπορεί να ξεγλιστράει από τις επιταγές του νόμου, είναι η «Ελλάδα 2.0», η Ελλάδα του «επιτελικού κράτους» του κύριου Μητσοτάκη.
Το αν ο κ. Χαρδαλιάς έχει και ποινικές ευθύνες στην προκειμένη περίπτωση, αν έδωσε δηλαδή εντολή παραβίασης υγειονομικών μέτρων, είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί [...]».
Αντιδράσεις των ΜΜΕ
Τηρώντας απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία πολλά ειδησεογραφικά και έγκυρα ΜΜΕ έσπευσαν να δημοσιεύσουν ολόκληρη την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά. Μόνο που τα πιο φιλοκυβερνητικά από αυτά... ξέχασαν να ενημερώσουν το κοινό τους σε τι ακριβώς απαντάει ο υφυπουργός και δεν θεώρησαν απαραίτητη καμία αναφορά για το περιεχόμενο του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος.
Αντίθετα, ενδιαφέρον είχε ένα ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πόρταλ News247 μετά το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», το οποίο αναφέρεται σε μέλος αθλητικού οργανισμού που είχε υποχρέωση στην Ελλάδα εν μέσω καθολικού lockdown, που αποκαλύπτει πως κατά την άφιξη της αποστολής δεν έγινε καν θερμομέτρηση. Σε απάντησή του ο Ν. Χαρδαλιάς επαναλαμβάνει τους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ίσχυαν χωρίς ωστόσο να σχολιάσει τα της διευκόλυνσης των αποστολών.
Ολόκληρο το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» με δεκάδες σχόλια αναρτήθηκε με τον τίτλο «Δημοσίευμα-φωτιά για Χαρδαλιά και το ματς του ΠΑΟ με τη Φενέρ - Τι απαντά ο υπουργός» στο αθλητικό πόρταλ SDNA και σε άλλα αθλητικά ιστολόγια.
Παρέμβαση εισαγγελέα
Αμεση ήταν η αντίδραση της Δικαιοσύνης και αργά χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι δόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το περιεχόμενο του οποίου με εντολή του αρμόδιου υπουργού Ν. Χαρδαλιά, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, φέρεται να πέρασαν από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής μπασκετικής ομάδας Φενέρμπαχτσε που είχαν πυρετό. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η εισαγγελέας θα διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων στο δημοσίευμα.
Αλ. Τσίπρας: Εγκληματική στάση
Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με την ΟΕΝΓΕ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε «εγκληματική και ανεύθυνη τη στάση της κυβέρνησης στη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας», ενώ με αφορμή το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» σχολίασε: «Την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα». Ζήτησε να εξετάσει ενδελεχώς η Δικαιοσύνη τα δημοσιεύματα που «αποδεικνύουν και μια εγκληματική στάση σε σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας».
Ν. Ηλιόπουλος: Σοκαριστικοί διάλογοι
Δήλωση (πριν από την ανακοίνωση του Ν. Χαρδαλιά) του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλου: «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να βάλει τη χώρα σε ένα από τα πιο μακροχρόνια και αποτυχημένα lockdown της Ευρώπης και στοχοποιούσε τους πολίτες για την αποτυχία του, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να έδινε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη της αποστολής της Φενέρμπαχτσε που είχαν συμπτώματα κορονοϊού και πυρετό. Οι διάλογοι που αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» για τις εντολές Χαρδαλιά και τα "πακιστανικά" τηλέφωνα που χρησιμοποιούν κρατικοί αξιωματικοί είναι σοκαριστικοί. Περιμένουμε τον κ. Χαρδαλιά να πάρει άμεσα θέση. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Χαρδαλιά, που δεν μπορεί πλέον να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν. Και να απαντήσει στους πολίτες, ποιος είναι τελικά αυτός που κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα;»
ΣΥΡΙΖΑ: Απαντήσεις αντί για αοριστολογίες
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υφυπουργό, αντί για αοριστολογίες, επιθέσεις και σπασμωδικές κινήσεις, να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις:
  1. «Είναι ψεύτικα ή αληθινά τα sms των αξιωματικών της Πολιτικής Προστασίας του αεροδρομίου, που επικαλούνται εντολή του για να περάσουν χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της αποστολής της Φενέρμπαχτσε, λίγο πριν την επιβολή του δεύτερου λοκντάουν;
  2. Εάν είναι αληθινά, αλλά παρόλα αυτά ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενό τους είναι αναληθές, τότε περιμένουμε να καταθέσει άμεσα μήνυση εναντίον των υπευθύνων αξιωματικών και να παρέμβει εισαγγελέας για να ανοίξουν άμεσα τα κινητά τους τηλέφωνα.
  3. Ποιος είναι ο «μεγάλος» που έδωσε «εντολή να περάσουν χωρίς έλεγχο», αφού «έχει ενημερωθεί η ηγεσία»; Αν ο «μεγάλος» δεν είναι ο κος Χαρδαλιάς, τότε ποιος είναι ; Μήπως κάποιος ακόμη πιο ψηλά στην κυβερνητική ιεραρχία;
  4. Τέλος περιμένουμε από τον κ. Χαρδαλιά, πολιτικό προϊστάμενο των εν λόγω αξιωματικών, να απαντήσει αν είναι εν γνώσει του ότι κρατικοί αξιωματούχοι και συνεργάτες του μιλούν σε «πακιστανικά» τηλέφωνα για υπηρεσιακά θέματα. Ποιος ο λόγος, από ποιους φυλάγονται και ποιες οι παράνομες πράξεις που θέλουν να κρύψουν;»
Χρ. Σπίρτζης: Να δώσουν εξηγήσεις στο λαό
Χρ. Σπίρτζης, τομεάρχης ΠροΠο του ΣΥΡΙΖΑ: «Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ζητάμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την πλήρη διαλεύκανση των αποκαλύψεων. Καλούμε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να πάρει άμεσα θέση για τα όσα καταγγέλλονται στο δημοσίευμα. Ο αρμόδιος υπουργός και το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη καλούνται να δώσουν ΔΗΜΟΣΙΕΣ εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη διερεύνησης τόσο σε θεσμικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης με πακιστανικά τηλέφωνα προκειμένου να αποκρυφθούν εγκληματικές πράξεις και των ηθικών ή φυσικών αυτουργών που δίνουν εντολές σε δημόσιους λειτουργούς και σε δημόσιους υπαλλήλους να ενεργούν παράνομα σε βάρος της υγείας του Ελληνα πολίτη και φορολογούμενου[...]».
ΜέΡΑ25: Λόγος παραίτησης υπουργού
Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη:
«Τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών για τη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την εμπλοκή του ίδιου του κ. Χαρδαλιά σε άτυπες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις, είναι, για να το πούμε απλά, λόγος παραίτησης Υπουργού. Πόσο μάλλον που στη θέση στέρεων, πειστικών εξηγήσεων, ο κ. Χαρδαλιάς κατέφυγε σε αοριστολογίες συνδυαζόμενες με απειλές κατά των δημοσιογράφων που έκαναν τις σχετικές αποκαλύψεις. Ο κ. Χαρδαλιάς οφείλει ή να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τα όσα αποκαλύπτονται ή να πάει σπίτι του, και η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει στο σύνολό της την υπόθεση.
Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτούς που αποφασίζουν κυριολεκτικά για τη ζωή τους και τις ελευθερίες τους, παραείναι σοβαρή υπόθεση για να επαφίεται σε ανθρώπους που κάνουν λάστιχο τους ίδιους τους κανόνες που θεσπίζουν με κριτήρια και όρους “καμόρας”. Οι κ. Μητσοτάκης και Χαρδαλιάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από την ατομική ευθύνη, όσο η εγκληματική τους ευθύνη εναργώς αναδύεται».
! «Το δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από αξιωματικούς της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής απαιτεί περισσότερες εξηγήσεις και από τον κ. Χαρδαλιά και από την εφημερίδα», σχολίασε με ανάρτησή του ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Παναγιώτης Βλάχος.
Η μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.»-Ποιους βάζει στο στόχαστρο
Αναφορά οκτώ σελίδων κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα για εκ βαθέων διερεύνηση των όσων καταγγέλλονται από χθες, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Ο Χρήστος Σπίρτζης κάνει λόγο για «επιτελικό παρακράτος» Μητσοτάκη και αναδεικνύει δύο σοβαρά σκέλη μετά τις αποκαλύψεις. Το πρώτο είναι η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση και το δεύτερο οι συμπεριφορές... νύχτας και εγκληματικότητας με κρατικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν πακιστανικά τηλέφωνα που είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν.
Με την μηνυτήρια αναφορά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί να ερευνηθούν:
  1. Τα πρόσωπα που φαίνεται να συνομιλούν, δια ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων, με κλήτευση αυτών, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.
  2. Τα πρόσωπα της αποστολής της ομάδας Φενερμπαχτσέ που κατά δήλωση του αξιωματικού υπηρεσίας του αεροδρομίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν εμπύρετα.
  3. Αν κατά την αναχώρηση της τούρκικης ομάδας από την Ελλάδα τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ελέγχθηκε η αποστολή.
  4. Να κληθούν τα εμπλεκόμενα στα τηλεφωνικά μηνύματα πρόσωπα να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τη λειτουργία από αυτούς μη ανιχνεύσιμων «πακιστανικών» κινητών τηλεφώνων εν ώρα υπηρεσίας καθώς και να δηλώσουν τους αριθμούς κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν στην υπηρεσία τους.
  5. Να κληθούν οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να καταθέσουν ενόρκως επί των πρωτοκόλλων που ακολουθούσαν την επίδικη περίοδο στα αεροδρόμια της χώρας, καταθέτοντας και τις σχετικές διατάξεις, όπως επίσης να καταθέσουν αν στην υπηρεσία τους λειτουργούν μη ανιχνεύσιμα «πακιστανικά» κινητά τηλέφωνα.
  6. Να κληθεί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την αναφορά του στις συνομιλίες και τη φερόμενη ως εντολή του να εισέλθει όλη η αποστολή της ομάδας, παρά την ύπαρξη εμπύρετων μελών της αποστολής καθώς και να εξηγήσει, αν γνωρίζει, ποιος είναι ο «μεγάλος» που αναφέρεται στα μηνύματα ως ο εντολέας της παράνομης πράξης εισόδου εμπύρετων μελών της αποστολής δίχως περαιτέρω έλεγχο. Να καταθέσει επίσης, αν γνωρίζει να λειτουργούν στο υπουργείο του μη ανιχνεύσιμα «πακιστανικά» κινητά τηλέφωνα.
Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη
 
Άντα Ψαρρά
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: