Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Τελειώνουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Αυξάνονται τα τεστ για ανεμβολίαστους αθλητές και προπονητές σωματείων!

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν τα τοπικά πρωταθλήματα και φέτος, αφού οι σαφείς οδηγίες, αποφάσεις και εντολές των «ειδικών» (που όμως έχουν μαύρα μεσάνυχτα από ερασιτεχνικό αθλητισμό) για τον πολλαπλασιασμό των προληπτικών τεστ που επιβάλλονται στα ερασιτεχνικά σωματεία (ακόμη και μια απλή συνάντηση γνωριμίας όπως γίνεται συνήθως στην έναρξη της προετοιμασίας με τους μισούς στατιστικά παριστάμενους εμβολιασμένους θα κοστίζει ±300-350€!), δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρερμηνείας και αισιοδοξίας. 
Με δεδομένο επίσης ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και κολλάνε με το ίδιο ή έστω λίγο μικρότερο ιικό φορτίο τον ιό, ίσως χρειαστούν και οι εμβολιασμένοι τεστ. Το τεράστιο  εβδομαδιαίο, μηνιαίο και ετήσιο κόστος που θα προκύψει, δεν «παλεύεται» ούτε από πολλές επαγγελματικές ομάδες, πόσο μάλλον από ερασιτεχνικές ομάδες που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν! 
Απορίας άξια, η σιγή ιχθύος των Ενώσεων, που δεν προσπαθούν να προστατέψουν τα σωματεία και τα πρωταθλήματά τους, προτείνοντας εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές εναλλακτικές (πχ δωρεάν συνταγογράφηση για όλους των τεστ), αφού θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να έχουμε μαζικούς εμβολιασμούς, κι από την άλλη, όταν ακόμη και οι μαζικοί εμβολιασμοί δεν μπορούν να καλύψουν απρόσκοπτα όλη την αγωνιστική περίοδο, με την περιορισμένη χρονική ισχύ των υπαρχόντων εμβολίων! Παρά έχουν αναλωθεί μόνο στην εισπρακτική τακτική τους, εισπράττοντας διάφορα ποσά από τα σωματεία, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι οι διοργανώσεις δεν μπορούν να διεξαχθούν μ' αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες. Το ζήσαμε πέρυσι με οδυνηρό τρόπο, όταν τα τοπικά πρωταθλήματα τα έγραψαν άπαντες αρμόδιοι και «ειδικοί» στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, κι αν συμβεί και φέτος θα είναι οριστική ταφόπλακα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!
Το νέο καθεστώς αναφορικά με τα τεστ κορωνοϊού για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αθλητές/προπονητές σωματείων ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της η ΓΓΑ.
Αναλυτικά όσα αναφέρει:
Έπειτα από εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στην «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19», αποφασίστηκαν τα εξής:
ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ 
Για τους ανεμβολίαστους αθλητές και προπονητές σωματείων
  • Διπλασιάζεται η συχνότητα του προληπτικού περιοδικού ελέγχου για Covid-19, σε σχέση με τα έως τώρα ισχύοντα, ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας κάθε αθλήματος.
  • O έλεγχος θα πρέπει να είναι εργαστηριακός (PCR ή Rapid)
Για τους εμβολιασμένους και νοσήσαντες αθλητές και προπονητές σωματείων, έλεγχος γίνεται μόνο εάν
  • έχουν συμπτώματα συμβατά με Covid-19
  • είναι στενές επαφές κρούσματος
ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ (προετοιμασίας και επίσημους), ισχύουν τα εξής για τους ανεμβολίαστους:
  • Ηλικία έως 15 ετών, PCR 72 ωρών, ή Rapid 48 ωρών ή self test την ημέρα του αγώνα, παρουσία του υπεύθυνου Covid-19
  • Ηλικία από 16 ετών και άνω, PCR 72 ωρών, ή Rapid 48 ωρών πριν από τον αγώνα.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τα ισχύοντα από 31 Αυγούστου 2021, θα αποτυπωθούν στις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ.
 
Με πληροφορίες από sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: