Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Κικίλιας: Εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες!

Κινητές μονάδες εμβολιασμού από την ερχόμενη Κυριακή θα βρίσκονται έξω από τους μεγάλους ναούς των αστικών κέντρων προκειμένου να πείσουν όσους πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν.
Την έναρξη ενός πιλοτικού σχεδίου το οποίο θα αφορά σε εμβολιασμούς πολιτών έξω από τις εκκλησίες ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού του Υπουργείου θα βρίσκονται σε κεντρικούς ναούς μεγάλων αστικών κέντρων από την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να εμβολιάσουν πολίτες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πειστεί για την αξία του εμβολίου.
Ο κ. Κικίλιας επίσης υπεραμύνθηκε της ορθότητας των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον ίδιο της Τρίτη και επικαλούμενος τις τοποθετήσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών και της Αρχής Βιοηθικής τόνισε ότι δεν θα υπάρχει καμία υποχώρηση όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των υγειονομικών.
Σχετικά με τη σημασία του εμβολίου σημείωσε πως ένας εμβολιασμένος έχει 20 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτεί.
Ακόμη σχετικά με την αντίδραση των ιδιωτικών εργαστηρίων για το χαμηλό κόστος στα 10 ευρώ των rapid test, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι θα πρέπει αυτά να συνυπολογίζουν και τον όγκο των εξετάσεων, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί καθώς η διατίμηση αφορά πεδίο άλλου υπουργείου.

Γιώργος Σακκάς
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: